Cukerný kvas z poských rychlokvasinek



host - 251.7 (?) 
27.1.2018 12:17, zobrazeno: 3404x

Kolegové, mám za sebou rok experimentování s polskou kolonou 24 litrů. Tedy tlakáč, kolona v podobě 5cm trubky, která je nahoře dochlazována vodou (takový skorodeflegmátor), odkalovacích prstů, a vodního chladiče. Klasika. Odkalovače jsem uřízl a spojil kolonu s chladičem měděnou rubkou. Funguje. Na průtahové destiláty mi osobně vyhovuje. Je to pěkná hračka.

Ale chci se poradit, zda postupuju dobře nebo co mohu zlepšit. Konkrétně, "líh" na průtahovou destilaci si připravuju destilací cukerného kvasu. Na 20 litrový demižon 6 kg cukru, voda a polské rychlokvasinky. Za dva týdny mám 16-18% kvas. Výsledek pálení není na skákání do stropu, ale jde to. Absinthe chutný a pravý, průtahovka z různých směsí bylin velmi zajímavá, průtahovka z jalovčinek dala velmi chutnou borovičku, sušené švestky příjemnou pálenku s nádechem povidel. Atd. atd. Je to pro mě v podstatě hraní, mám to jako zábavu. Ale chci se někam posunout.

1/ Máte zkušenosti s polskými rychlokvasinkami a změní se výrazně kvalitativně, když budu vyrábět jako základ pro pálení jiný než sprostý cukerný kvas?

2/ Mám v koloně v té tlusté trubce (co díky chlazení vodou funguje jako pseudodeflegmátor) namotaný velký kus měděného plechového klubka, má v mém případě kvašení cukru nebo průtahovky nějaký význam? Krom posílení deflegmátoru?

Díky :) Martin

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
host - 137.110 (?), 20.10.2018 21:50

Proč se nezeptáš těch Poláků, co Ti to pradali?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika