Čistenie trubiek chladiča a všetkých medených častí pred začiatkom sezony



host - 189.242 (?) 
1.2.2014 20:07, zobrazeno: 18462x

Dobrý deň paliči, chcel by som sa spýtať čím mám vičistiť medené trubky chladiča od zaoxidovania, medenky. Počul som že octom sa to nemá

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
host - 3.51 (?), 2.2.2014 11:34

V pálenici páleničář právě říkal, že první se jede vždy před sezonou ocet 1:1 s vodou, pak se to projede prý sodou a vodou - zas vyvaří a nakonec před zapečetím za přítomnosti celníků destilují nějaký alkohol.

Po sezoně komplet znova samý postup a rozborka + očista chladičů od kamene, atd.

Proč by se to nemělo? Nutno ale pak vypařit tu aparaturu minimálně vodou, prostě asi neutralizovat (proto ta soda, navíc na sebe váže pachy).

Do trubek bych ohřál v hrnci vodu s octem třeba na 80 °C a nalil kam je potřeba a nechal působit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 90.76 (?), 2.2.2014 13:29

Zkuste se podívat sem...

Lze použít i jiné informace odtud.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika