Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Koupě automatické pálenice

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...>   

Koupě automatické pálenice


radek.liberec (64) - xxx.xxx.21.21 (?)
15.8.2018 14:23, počet návštěv: 38532
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahojky jsem začatečník a chci si koupit tuhle automatickou pálenici řekne mi někdo jestli to je dobrá koupě a jestli je pálenice dobrá nebo ji třeba něco schází atd. Nemusíte mi psat že to není ono když vypalování hlídá počítač, já sem mladej a mě to vyhovuje že jen dám kvas a palírna vypalí a vypne. Jinak budu rád za každou radu

Obrázky:
automatická palenice
automatická palenice
Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Koupě automatické pálenice


host - xxx.xxx.58.190 (?)
19.8.2018 15:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj, mám skoro stejný aparát - 50 litrů. V žádném případě se nejedná o automatocký přístroj :-) Bez dobrých znalostí a principů destilace se Ti dobrý výrobek udělat nepovede. I přes docela bohaté zkušenosti se mi na tomto aparátu nepodařilo vytvořit z "čistě" ovocného kvasu dobrou páleku JEDNOU destilací s využitím refluxu. V 50ti litrech ovocného kvasech zkrátka není dostatek alkoholu, aby ti reflux dobře fungoval. Na 1D lze docela dobře vypalovat vysokoprocentní řidší kvasy např., víno, ovocný mošt, žitnou, pálenku z píva atd. Já po mnoha neuspěších využívám kolonu po staru na 2D někdy i 3D a reflufem si jen pomáhám při přechodu JÁDRO-DOKAP, získám tak vetší výtěžnost, ale kvalita stejně není tak dobrá jako když ukončm destilaci včas kolem 50 proc. alkoholovosti na jímaném destilátu. Toť moje zkušenosti. Pokud chceš mít dobrou pálenku z vlastního ovoce, raději ho nasbírej, nech zkvasit a odvez do nějaké ověřené palírny v okolí, protože destilaterství musí být fakt koníček a musíš o tom hodně vědět a mít své odzkoušené. Nalít kvas do nádoby, zahřát a myslet si že se automaticky vyrobí pálenka, tak to ani náhodou nefunguje. Hodně zdaru 

Připojit reakci
      

Koupě automatické pálenice


host - xxx.xxx.20.196 (?)
19.8.2018 16:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Za cenu nerezového šrotu - legované oceli bych do toho šel.
Ale jinak ne!

Rafael.

Připojit reakci
         

Koupě automatické pálenice


host - xxx.xxx.58.190 (?)
19.8.2018 16:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Rafaeli, jestli se mohu zeptat v čem vidite zásadní problém? Pominu li, že chybí měd, kterou já dávám při druhé destilaci do vrchní části kolony a destiluju opravdu pozvolna, daří se mi na tom celkem dobré pálenky. Asi to nebude na nějakou soutěž, ale to od toho ani nikdo čekat nemůže.   

Připojit reakci
            

Koupě automatické pálenice


radek.liberec (64) - xxx.xxx.21.21 (?)
19.8.2018 23:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ahojky tam med neschází je v příslušenství vypadá to jako nerezová a měděná vata prodejce mi doporučil používat i med že to vytáhne s pálenky další látky. No něco málo jsem si nacetl a první 3 hrníčky při pálení dám pryč a pak porovnám s výsledkem a podle toho vyleju jeden nebo všechny tak mi vysvětlil práci prodejce. Vyhovuje mi že si to samo hřeje a samo pozná ukončení procesu a vypne. Dále teď nevím správný název ale do těch nádob nahoře mohu dát čerstvé nebo sušené ovoce přes které jde pára pro zvýraznění chutě. Jinak jsem počítal že bych koupil 50 litrovou. Jinak jak výše píše že má málo lihu tak si myslím že to není množství ale o kvalitě kvasu. Soused nakládá jen do 50 sudu má jich vždy několik je s tím lepší manipulace.
Připojit reakci
            

Koupě automatické pálenice


host - xxx.xxx.20.196 (?)
20.8.2018 11:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Rafaeli, jestli se mohu zeptat v čem vidite zásadní problém?
Úplně ve všem.
Co mi na tom vadí nejméně je absence mědi. Kvasy a vína nesířím a etylkarbamát neřeším.  Špatně použitá měď' je většinou horší než žádná. Nehledě k jejímu čištění.

Rafael.

Připojit reakci
               

Koupě automatické pálenice


host - xxx.xxx.155.162 (?)
21.8.2018 12:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, chtěl bych si pořídit kolonu viz obrázek. Bude v takto sestrojené koloně fungovat rektifikace?

Kolona velice široká průměr 85 mm a objem 3,2L ma účinek jako chuťový klobouk, vyplněna ze 2/3 vlnou Rakso a 1/3 měděná výztuha/výplň hlavni kolony. Měděná výplň tam musí být, je to reakční člen. 4 chladící prsty(reflux), 1xodkalovač, 1x masivní a vydatný chladič s průtokem 0,5l/min, silikonové těsnění pro připojení nádrže ke sloupci. Rychlovsuvka pro připojení chladicí vody. Digit. Teploměr na koloně, analogový na kotli. 2" výpustný ventil pro snadný výlev. Výška 150cm. Precizní práce, perfektní kolona/pálenice.

Obrázky:

Připojit reakci
                  

Koupě automatické pálenice


host - xxx.xxx.195.10 (?)
21.8.2018 16:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nekupujte to. Já to koupil a musel jsem to nechat předělat. Pokud trváte na koloně a máte už z pálením zkušennosti, tak si kupte z polského allegra kolonu AABRATEK. Jinak doporučuji klasickou sestavu na 2D. 

Připojit reakci
                     

Koupě automatické pálenice


radek.liberec (64) - xxx.xxx.21.21 (?)
21.8.2018 21:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Koukalů jsme na AABRATEK ale ta neni moc vhodna je na paleni mostu pouze ne kvasu protoze topne teleso je primo ve kvasu a ne ve dvojtem plasti a jsem lajk ale ma toho min ma to trubku nahoru ve ktere je hlinkova a medena vato to je stejne jako u te co jsem nelezl ja. A tim sestava 2 d nevim co myslite. jinak kdyz natokoukám lajcky tak co jsem nasel ja tak ma navic 2 odkalovace a aromatyzery coz ta polska nema je jen trubka s chladicem a nic vic

Připojit reakci
                        

Koupě automatické pálenice


host - xxx.xxx.64.137 (?)
22.8.2018 11:30
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na foru ZAHRADA a DESLIK byla tato problematika již podrobně řešena. nutno si to pročíst. 

Ještě krátce: AABRATEK se dá sehnat i s dvouplášť. kotlem a jde s tím pálit kvas z ovoce tak i kvas tekutý. Musí se to ale umět.

Pokud si pořídíte tu kolonu která je na fotce tak ji budete muset upravit na kladické 2D pálení - bylo to již někde popsáno, asi na DESLIK. Toť vše.

Připojit reakci
                           

Koupě automatické pálenice


host - xxx.xxx.19.119 (?)
22.8.2018 13:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vážený radku z.liberce (57)

... co jsem nasel ja tak ma nemá 2 odkalovace a aromatyzery coz ta polska nemá je jen trubka s chladicem a nic vic

Pro domácí pálení je nejlepší jednoduchý aparát, na kterém provedete dvojnásobnou, tj. opakovanou destilaci - dle pravidel destilatérství (nutno si to nastudovat, jak teorii tak i potom v praxi!!). Ten aparát co jste si vybral, vám možná udělá - a to ze všeho, jen takový vysokoprocentní alkohol. Chutě a vůně vám to „ořeže“, nebo dodá ty nežádoucí z „předku“ a „dokapu“ (které se vám zachycují v těch odlučovačích a částečně přecházejí dál do destilátu …nevím, jak se to bude projevovat v praxi). Tyhle „opičárny“ na klasický destilační přístroj nepatří (a to ani na fektifikaci!!), a zvláště ne tomu, kdo s tím neumí vůbec zacházet a o destilaci ví jen to, že se pod kotlem „topí“ a z druhý strany „kape“ něco co se pije. No je to vaše volba!! Pálení zdar.

PS. Já bych nekoupil nic, co jsem neviděl sám v provozu a neosahal bych si to!! a nekoštnul, co z toho leze...

Připojit reakci
                           

Koupě automatické pálenice


radek.liberec (64) - xxx.xxx.5.111 (?)
22.8.2018 22:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Pořád nechápu co je to 2D a proč bych ji měl na to upravovat?
Připojit reakci
                           

Koupě automatické pálenice


host - xxx.xxx.153.120 (?)
24.8.2018 23:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

2D = druhá destilace

Připojit reakci
                           

Koupě automatické pálenice


host - xxx.xxx.58.190 (?)
26.8.2018 14:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Věřte mi, mám skoro stejnou kolonu z keg sudu doma. Dvouplášt, takže se nepřipaluje... Co jsem se s ní natrápil!!! Ale přeci ji nevyhodim. NIKDY se Vám nepovede na první destilaci s využitím těch 6ti studených prstů vyrobit dobrou pálenku z ovocného kvasu. Opravdu to funguje mizerně. Jediné k čemu lze využít je přepálení vína, nebo jiných vysoceprocentních řidkých kvasů, bez husté ovocné složky a stejně přijdete o to zásadní... chuť a aroma ovoce, nebo vám tam zase při nedostatečném chlazení v prstech a zesíleném výkonu kotle vlítnou nepitelné sračky. A navíc po tom 1D zůstává taková pachut v puse. Nedá se to pít, at si výrobci a prodejci na bazarech a Aukru říkají co chtějí.  Pokud už tu kolonu v ceně nerezu jak píše Rafael máte a chcete vyrobit pitelnou pálenku jde to jak jsem psal, ale podle starých zásad 2D, samozřejmě základ zdravé, přezrálé a dobře vykvašené ovoce. Uplně vyřadte chlazení těch 6ti prstů, pak přivedte kvas do varu a destilujte, 1. destilaci zastavte, jakmile klesne alkoholovost toho co teče zhruba k 25 procentům, dál už se dostávají do pálenky smrady, které už druhou destilací na takto jednoduchém zařízení neodstraníte. Pokud jste laik, tak ideálním vodítkem je teplota par před chladičem (fyzika funguje), jakmile stoupne teplota k 97 až 97,2 st Celsia (záleží na kvalitě kvasu), už vypínám topení a nechám jen dokapat. Takhle si vypálím vše co aktuáně mám připravené třeba 3x 50 litrů meruněk a pak to vše dohrmady vypálím na podruhé (2D). Válec nad kotlem naplním měděnými smotky z plíšků a drátků, které jsou samozřejmě čisté, čistím bez chemie, nechám je v hrnci zalité tím prvním horkým ovocnýcm kvasem, kyselinky a teplo se postará o naprosté vyčištění mědi. 2 destilace musí mít opavdu pomalý náběh, opravdu to musí jen kapat, aby jste ostranili předek a zbytečně z kotle neletělo i to dobré. Pro příklad ze 3 vypálených barelů ovoce, tedy asi 150 Kg odstraním (odkapu) úkap, vždy min 0,5 litrů a pak už po chvilkách očichávám a koštuju ve štamrdli 1:1 naředěné čistou vodou, samozřejmě nepolykám, vždy jen poválím po jazyku a dokud to škrábe a svírá jazyk, tak neberat!. Pak pozvolna destiluji, JÁDRO, nesmí to jen kapat, ale ani téct moc ryche, prostě nepřetržitý tenký čurek. V pruběhu detsilace je třeba trochu přidávat teplotu pod kotlem, protože jak alkohol ubývá, tak je třeba vyšší teplota na zachování správného proudu. Jakmile se teplota před chladičem dostává k 92 st.C už opět ochutnávám a očichávám a zastavuji 2D protože pak už z toho neteče nic co bych chtěl pít. Toto co jsem popsal je jednoduchý staletími prověřený system 2D. Sice je to hromada nerezu, ale udělat na tom dobrou pálenku jde. Musíte si o tom ale něco načíst a pak zkoušet, zkoušet, zkoušet. Hodně zdaru, Honza.

Připojit reakci
                           

Koupě automatické pálenice


radek.liberec (64) - xxx.xxx.5.111 (?)
27.8.2018 13:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím díky za rady ale všichni píšete jak to je špatný a nikdo mi nenapíše odkaz na automatickou palírnu co by měl být dobá?!? A když koukám i na jíné výrobce tak mi to přijde vše na jeden zpusob pokud koukam na automaticke palírny s dvojtým dnem.

Připojit reakci
                           

Koupě automatické pálenice


host - xxx.xxx.19.119 (?)
28.8.2018 8:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vážený pane,

neznám žádnou "automatickou palírnu" co by byla dobrá (alespoň z těch co jsou nabízeny na "černém trhu" pro prostý lid). Destilace není žádný jednoduchý proces, musí se to umět (resp. se to napřed naučit, jak teorii, tak potom v praxi). To se na těch "nabízených aparátech "nenaučíte; vždy potřebují nějaké dodatečné úpravy, není to nic pro začínajícího paliče.           Nevím proč se ty "rektifikace" od "polských výrobců" zvrhly do těch opičáren mezi rektifikační sloup a chladič odcházejícího kondenzátu... a naši "výrobci" aby nezůstali "out" se po nich opičí!!

Dobrá rektifikační kolona tu byla již jednou vyobrazena (ovšem není to "automatická kolona"). Vždy potřebuje dohled a ruční zásah!! Navíc musí být "demontovatelná pro případné čištění!! jak kotlíku, tak ostatních komponent. Bohužel "prodejce již není dostupný... obr. přikládám pouze pro názornost,... nevím zda lze ještě někde sehnat!!

... přeji trpělivost při "učení"...

Obrázky:
destilační rektifikační kolona
destilační rektifikační kolona
Připojit reakci
                           

Koupě automatické pálenice


host - xxx.xxx.32.40 (?)
28.8.2018 21:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Každá kolona aby se s ní dalo smysluplně pracovat by měla mít řiditelný reflux. U náplňových kolon se to dělá regulací chladicí vody a u patrových kolon lze navíc jednotlivá patra v případě potřeby vyřadit z provozu.
K tomu ještě přistupuje regulace topného výkonu. Celkem dost věcí na hlídání pro nezkušeného paliče, ne?
*
Výrobně jednodušší jsou kolony náplňové, ale aby správně fungovaly musí být izolované. Reflux nesmí stékat po jejích stěnách, ale musí být rozptýlen po celém průřezu náplně aby se páry stýkaly s refluxem na co největší ploše a v co nejmenších kapkách.
V profi praxi se zas užívají kolony patrové. Pro hračičky asi lepší protože mají průhledy nebo jsou částečně ze skla. Bohužel pracují s vyšším tlakem, tak můžou být problémy s těsněními.

Rafael.

Obrázky:
Jednoduchá patrová kolona
Jednoduchá patrová kolona
Připojit reakci
                           

Koupě automatické pálenice


host - xxx.xxx.35.44 (?)
30.8.2018 15:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Honzo davate med i pri prvni destilaci anebo jen pri druhe - kolik ji davate. Nemate vyzkouseno zda ma mnozstvi medi vliv na aroma' anebo ji tam davate pouze z duvodu odbourani jedovatych predkapovych latek. Diky.

Připojit reakci
                  

Koupě automatické pálenice


host - xxx.xxx.32.113 (?)
17.12.2018 12:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tuto přesně mam a je super

Připojit reakci
   

Koupě automatické pálenice


robo27 (30) - xxx.xxx.68.181 (?)
29.8.2018 20:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Po nie4om podobnom ako píše pôvodný tazateľ som pokukoval tiež. Na Slovensku to zdá sa bude legálne ale musí to byť oficiálny stroj a maximálne do 50l.

Ovocia do vasu nemám toľko aby som šiel do pálenice, 50l mi nikto neche vypáliť preto som sa na to pozeral ale táto diskusia ma teda vyviedla z omylu...

Fakt nie je židen predajca kde by nebolo nutnú už nič upravovať? 

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
borovička717.6.201919773
Z ceho udelat visnovku717.6.2019513
Zapach dymu515.6.20191294
Slivovice jak poznat archív109.6.20199716
Malinovice, Banánovice, Melounovice177.6.201926878
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni730.5.20191182
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2730.5.201934728
Pálenka z mladých smrčků230.5.2019795
Turbo kvasnice3519.5.20197850
Palenka z exotickeho ovoce1012.5.201921199
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?544.5.201929900
Pálenka zo sorbitolu61.5.2019939
Škrábavost pálenky4727.4.201960486
Archivace slivovice427.4.2019758
Jak rychle vypeckovat švestky423.4.2019632
Kvas z mandarinek1616.4.20191576
destilační přístroj104915.4.20191427712
Lze využít drtič větví i na ovoce?2912.4.201948649
Zápach v trnkovici po lihu86.4.20191674
Délka prokvašení kdoulového kvasu74.4.20191833
Aroma slivovice364.4.201910576
Palenka z datli?92.4.20196061
Ochutnávka Radimov623.3.20191787
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20194527
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019863
Parciální fermentace518.3.20191138
Ananasový kvas214.3.2019805
Kvas z mirabelek2011.3.201913288
Kvasenie a palenie manga710.3.20191209
Dřinka - použití229.3.201930094
Destilace - základní dotazy497.3.201915384
Test na metanol8025.2.201988775
3D pálení2323.2.20194327
Koupě automatické pálenice 11021.2.201938533
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201916950
Posudzovanie ovocného kvasu617.2.20191761
Odpeckovač317.2.20191001
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20192575
Kvas přes zimu1012.2.20192658
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201920347
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Elektrická udírna z Mountfield16.6.2019
Litinový hrnec15.6.2019
Proč mi nechytají víčka?15.6.2019
Litinový hrnec15.6.2019
Elektrická udírna z Mountfield14.6.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů