Prošel jsem si několikrát úspšnou 2D destilací kupovaného vína na upraveném malém destilačním přístroji (25 L) s deflegmátorem, budu pokračovat ale už teď přemýšlím nad dalším experimentem směrem k bylinnému destilátu. Uměli byste mi někdo oponovat můj postup, popř. navrhnout alternativu?
1. kvašení vody s cukrem a kyselinou citronovou (jako nejlevnější varianta) pro získání kvasu k destilaci.
2. je možno pro urychlení kvašení použít droždí aniž bych znehodnotil budoucí pálenku?
3. po vykvašení provedení 1. destilace s deflegmátorem na výsedek 75% líh.
4. macerovat v tomto lutru byliny ze zahrady (např. dle návodu na výrobu absinthu nebo obdobné experimentování), nebo např. ovoce.
5. ředění ve vařáku i s bylinami (umístěné v koši) na 30 % alc. a druhá destilace opět s deflegmátorem
6. dobarvení a vhodné naředěn výsledného destilátu.
Je to možný funkční postup? Zkoušel jste někdo?
Bude stejně funkční varianta 1D bez deflegmátoru a bylinná macerace v lutru který bude mít cca 40 %?