Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > borovička

borovička


host - xxx.xxx.180.54 (?)
9.2.2008 20:07, počet návštěv: 20546
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Máte někdo recept na domácí borovičku?

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

borovička


host - xxx.xxx.151.203 (?)
9.2.2008 23:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ano a velmi rychlý. Zajdu do obchodu, koupím, přeliji do své flašky a jak mne sousedi chválí.

Připojit reakci
      

borovička


host - xxx.xxx.74.63 (?)
27.2.2008 13:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vtipná odpověď. Je vidět, že i zde se dá zasmát a ne jenom kritizovat, jak je to bohužel v jiných příspěvcích.

M.

Připojit reakci
         

Borovička


host - xxx.xxx.206.21 (?)
21.9.2011 21:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Vyrábím si docela solidní průtahovou borovičku prostě tak, že do lahve s čistou pálenkou - hodí se nějaká velmi málo aromatická - vhodím několik kuliček jalovce (dá se i koupit v lékárně, drogerii, či jako koření v potravinách). tip je v tom, že se musí macerovat minimálně několik týdnů, optimálně okolo 3 měsíců. Barva je zlatohnědá, vůně i chuť výrazná, jen někdy podle druhu jalovčinek trochu specifická příchuť.
Připojit reakci
            

Borovička


host - xxx.xxx.174.8 (?)
22.9.2011 11:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vyrábím si docela solidní průtahovou borovičku... obávám se, že jste tento postup nesprávně zařadil. To není "průtahová" borovička, to je pouze "macerát" z "bobulí" jalovce. Nemám nic proti Vašemu postupu, ale "průtahová borovička" se vyrábí destilací lihu, kde odcházející páry alkoholu prochází přes vrstvu jalovcových bobulí a následně v chladiči kondenzují. V parní fázi odebírají z jalovce aroma a některé "oleje", typické pro borovičku. Průtahová borovička je jemnější než pravá borovička, která se vyrábí kvašením jalovcových bobulí a teprve potom destiluje.

Připojit reakci
               

Borovička


vyslouzil (17237) - xxx.xxx.65.50 (?)
22.9.2011 17:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Myslím, že průtahová borovička se tak složitě nedělá. Kuličky jalovce se naloží do směsi lihu a vody a vzniklý macerát se předestiluje. Alespoň Jelínek to tvrdí na svých stránkách:

Průtahový destilát z plodů černého a červeného jalovce patří již více než sto let k tradičním výrobkům vizovických palíren. Při výrobě průtahového destilátu není na rozdíl od běžného destilátu destilován ovocný kvas, ale nezkvašené jalovinky ve směsi lihu a vody. Tato směs je protahována destilačním zařízením – odtud průtahový destilát. 

Připojit reakci
   

Borovička


host - xxx.xxx.127.23 (?)
17.6.2019 19:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já si dělám takovou,,falešnou'', ale je výborná když se hodně proleží.

Stačí koupit vodku 1L o ideálně 40%  alkoholu (klidně víc).

Dám do flašky s vodkou asi 150 g jalovniček (bobulí z jalovce) a nechám to luhovat při 30 - 35 °C minimálně 3 měsíce (já osobně nechávám 6 - 7 měsíců), zde platí čím dělé tím lépe, takže když to v tom necháte i rok tak se nic neděje, ale to pak doporučuje tak kolem toho 4 - 5 měsíce a poté v 10 měsíci ty jalovničky vyměnit za nové (dají se koupit všude, ale já si je raději natrhám na podzim když jsou čerstvé.

Pokud použijete opravdu hodně kvalitní vodku (cena kolem 500 - 1000 Kč), nejlépe nějaké ukrajinské nebo finské. To do sebe kopnete a nebudete vědět kam se to podělo a co je na tom nejlepší? Nebolí pak ráno hlava.

Já si dělám takhle borovičku už asi 5 let a všichni mi ji chválí. S tou kvalitní vodkou to opravdu chutná jako borovička.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Destilační přístroj522.8.2019743
Olej v destilatu322.8.2019110
Kvas broskve221.8.2019257
Posudzovanie ovocného kvasu721.8.20192300
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191016
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201916899
Aroma meruňkovica813.8.2019962
Pálení ovocných vín1912.8.201910842
Melounovice610.8.2019556
Pečetní vosk89.8.2019619
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201929594
destilační přístroj10529.8.20191439537
Refraktometr na měření kvasu233.8.201910923
Trubka ke chladiči21.8.2019334
Z ceho udelat visnovku2231.7.20192834
Cudny proces palenia430.7.2019574
Meruňkový kvas 4627.7.201944189
Ražná - ražovica1526.7.201942834
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.2019913
Novy kvas nekvasi619.7.2019704
Ananasový kvas318.7.20191269
Poraďte jaké kvasinky2714.7.201916131
Pálenka z mladých smrčků310.7.20191502
Kolik nateče ze 100l vína59.7.20191154
Pach po acetonu35.7.2019841
Domácí ořechovice1131.7.2019204587
Kvas z mandarinek1923.6.20192578
Zapach dymu623.6.20191792
borovička717.6.201920547
Slivovice jak poznat archív109.6.201910426
Malinovice, Banánovice, Melounovice177.6.201928636
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni730.5.20191643
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2730.5.201935807
Turbo kvasnice3519.5.20199156
Palenka z exotickeho ovoce1012.5.201922225
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?544.5.201932394
Pálenka zo sorbitolu61.5.20191303
Škrábavost pálenky4727.4.201962905
Archivace slivovice427.4.20191122
Jak rychle vypeckovat švestky423.4.20191191
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Kaiserova elektrická udírna13.8.2019
Kaiserova elektrická udírna12.8.2019
Uzení masa11.8.2019
Kaiserova elektrická udírna7.8.2019
Kaiserova elektrická udírna7.8.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů