Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > borovička

borovička


host - xxx.xxx.180.54 (?)
9.2.2008 20:07, počet návštěv: 21602
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Máte někdo recept na domácí borovičku?

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

borovička


host - xxx.xxx.151.203 (?)
9.2.2008 23:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ano a velmi rychlý. Zajdu do obchodu, koupím, přeliji do své flašky a jak mne sousedi chválí.

Připojit reakci
      

borovička


host - xxx.xxx.74.63 (?)
27.2.2008 13:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vtipná odpověď. Je vidět, že i zde se dá zasmát a ne jenom kritizovat, jak je to bohužel v jiných příspěvcích.

M.

Připojit reakci
         

Borovička


host - xxx.xxx.206.21 (?)
21.9.2011 21:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Vyrábím si docela solidní průtahovou borovičku prostě tak, že do lahve s čistou pálenkou - hodí se nějaká velmi málo aromatická - vhodím několik kuliček jalovce (dá se i koupit v lékárně, drogerii, či jako koření v potravinách). tip je v tom, že se musí macerovat minimálně několik týdnů, optimálně okolo 3 měsíců. Barva je zlatohnědá, vůně i chuť výrazná, jen někdy podle druhu jalovčinek trochu specifická příchuť.
Připojit reakci
            

Borovička


host - xxx.xxx.174.8 (?)
22.9.2011 11:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vyrábím si docela solidní průtahovou borovičku... obávám se, že jste tento postup nesprávně zařadil. To není "průtahová" borovička, to je pouze "macerát" z "bobulí" jalovce. Nemám nic proti Vašemu postupu, ale "průtahová borovička" se vyrábí destilací lihu, kde odcházející páry alkoholu prochází přes vrstvu jalovcových bobulí a následně v chladiči kondenzují. V parní fázi odebírají z jalovce aroma a některé "oleje", typické pro borovičku. Průtahová borovička je jemnější než pravá borovička, která se vyrábí kvašením jalovcových bobulí a teprve potom destiluje.

Připojit reakci
               

Borovička


vyslouzil (17344) - xxx.xxx.65.50 (?)
22.9.2011 17:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Myslím, že průtahová borovička se tak složitě nedělá. Kuličky jalovce se naloží do směsi lihu a vody a vzniklý macerát se předestiluje. Alespoň Jelínek to tvrdí na svých stránkách:

Průtahový destilát z plodů černého a červeného jalovce patří již více než sto let k tradičním výrobkům vizovických palíren. Při výrobě průtahového destilátu není na rozdíl od běžného destilátu destilován ovocný kvas, ale nezkvašené jalovinky ve směsi lihu a vody. Tato směs je protahována destilačním zařízením – odtud průtahový destilát. 

Připojit reakci
   

Borovička


host - xxx.xxx.127.23 (?)
17.6.2019 19:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já si dělám takovou,,falešnou'', ale je výborná když se hodně proleží.

Stačí koupit vodku 1L o ideálně 40%  alkoholu (klidně víc).

Dám do flašky s vodkou asi 150 g jalovniček (bobulí z jalovce) a nechám to luhovat při 30 - 35 °C minimálně 3 měsíce (já osobně nechávám 6 - 7 měsíců), zde platí čím dělé tím lépe, takže když to v tom necháte i rok tak se nic neděje, ale to pak doporučuje tak kolem toho 4 - 5 měsíce a poté v 10 měsíci ty jalovničky vyměnit za nové (dají se koupit všude, ale já si je raději natrhám na podzim když jsou čerstvé.

Pokud použijete opravdu hodně kvalitní vodku (cena kolem 500 - 1000 Kč), nejlépe nějaké ukrajinské nebo finské. To do sebe kopnete a nebudete vědět kam se to podělo a co je na tom nejlepší? Nebolí pak ráno hlava.

Já si dělám takhle borovičku už asi 5 let a všichni mi ji chválí. S tou kvalitní vodkou to opravdu chutná jako borovička.

Připojit reakci
      

Borovička


host - xxx.xxx.243.67 (?)
27.8.2019 11:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
U nás v Bielych Karpatoch v dedinke Lednica pálime "borovičku" v ovocinárskej pálenici. Robí sa to na konci sezóny, keďže borievky maju v sebe oleje ktoré znecistia trubky a ten kto by pálil po mne hrušky alebo slivky, by mal oálenku znehodnotrnú borievkovou arómou. Do pálenice som doviezol 250 litrov jablčného kvasu a po naliatí do kotla som k jablčnému kvasu pridal 750 gramov borievok pomletych na mlynčeku na mäso, borievky som zbieral na jeseň, po prvom mraze. Výsledný produkt je jablkovica s vyraznou chuťou a vôňou borievok. Nieje to průtahová ani rezaná borovička ale pitelné je to viac než dosť 🙂
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Dřevo do destilátu4517.10.201930654
Koupě Palírny 1614.10.20193049
Poraďte jaké kvasinky289.10.201918211
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.2019894
Test na metanol832.10.201994549
Kvas trnky630.9.2019801
Šípkovica ako ma to2326.9.201939354
Vzdálenost trubky od kotla626.9.2019839
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20191772
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20193341
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201922687
Novy kvas nekvasi712.9.20191402
Výtěžnost a cena1012.9.20191736
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.20191199
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019138424
Smíchání dvou kvasů?155.9.201910406
Destilační přístroj193.9.20193479
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201935757
Míchat lutr při 2D?329.8.2019835
Pečetní vosk1027.8.20191309
Da se to este?927.8.20191287
borovička827.8.201921603
Kvas broskve226.8.20191016
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20191940
Olej v destilatu222.8.2019617
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191671
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201918414
Aroma meruňkovica813.8.20191761
Pálení ovocných vín1912.8.201911829
Melounovice610.8.20191092
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201931235
destilační přístroj10529.8.20191453231
Refraktometr na měření kvasu233.8.201912628
Trubka ke chladiči21.8.2019810
Z ceho udelat visnovku2231.7.20193704
Cudny proces palenia430.7.20191066
Meruňkový kvas 4627.7.201947009
Ražná - ražovica1526.7.201944775
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.20191667
Ananasový kvas318.7.20191710
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Tvrdá kůže na bůčku16.10.2019
Tvrdá kůže na bůčku15.10.2019
Tvrdá kůže na bůčku14.10.2019
Rajčata - recepty7.10.2019
Jakou keramickou pánev?2.10.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů