Ananasovice, pomerančovice



Stránky: 1,  2   
host - 240.90 (?) 
2.3.2012 18:05, zobrazeno: 19668x

Zdravím, lze z tohoto ovoce udělat dobrou pálenku? Máte někdo zkušenost - poraďte díky Martin.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
host - 220.205 (?), 3.3.2012 19:54

Osobní ne, ale vím, že znalce těchto kvasů a destilátů najdete v pálenici v Jílovém u Prahy. Ostatně je to jedna z nejlepších pálenic v naší zemi, zcela na úrovni těch nejlepších na Moravě a je to také jediná česká pálenice, která od firmy R. Jelínek obdržela v loňském roce pohár pro nejlepší páleničářské město. Nepochybně snadno najdete kontakt na internetu. slosar-petr@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 240.90 (?), 3.3.2012 23:06

ok díky za radu jdu to omrknout...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 176.36 (?), 3.3.2012 23:09

... no vidíte a pod kotli topí dřevem, a mají jen obyčejnou dvoukotlovou destilaci, bez zesilovací kolony...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 220.205 (?), 4.3.2012 15:48

Tak to se mýlíte. Už řadu let používají plynový infrazářič pod oběma kotli, který ušetří asi 30% nákladů na plyn oproti hořákům. A zesilovací kolonu také mají. slosar-petr@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 93.77 (?), 12.5.2015 15:40
No s tím plynem máte pravdu (delší dobu jsem tam nebyl), ale tu kolonu (zesilovací) jsem tam opravdu nenašel!! Leda že by ji přede mnou schovali.
Destilační aparatura v pálenici Radlík.
Destilační aparatura v pálenici Radlík.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 89.1 (?), 3.3.2012 23:19

V Obřanské pálenici v Brně letos vypálili ananasovici ale asi nic moc, v Lískoveckém koštu skončila v ostatních pálenkách na 14.  místě.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 8.18 (?), 4.3.2012 19:33

Známkování jako ve škole.

Banánovice 4,Pomerančovice 3, Mandarinka2-

Problémem tohoto ovoce(ze supermarketů) je, že skoro nemá cukr, takže doslazovat.  Za pokus to určitě stojí. Samozřejmě musíte ovoce oloupat :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 46.90 (?), 14.5.2015 22:06

Zakladny postup.

Olupat od supky, rozdrvit to, docukrit do 20- 21 brix MAX!!

Pridat pektolyticky enzym, napr.distizym fm podla navodu, dalej kvasinky a zivnu sol odla navodu.

Sledovat kvas pri max. Teplote cca.20st do dokvasenia cca.5brix a vypalit.

Garantujem ze dosladenie do 20- 21brix MAX nebudete citit pri pomalom kvalitnom vypaleni.

Ziadna veda len dosledovat zopar velicin a budete spokojny.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 71.2 (?), 12.11.2015 9:12

použiť pektolytický enzym je nezmysel.pektín obsahuje jadrové ovocie, ríbezle atd.,nie citrusy

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika