Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Ananasovice, pomerančovice

Stránky: 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   

Ananasovice, pomerančovice


host - xxx.xxx.240.90 (?)
2.3.2012 18:05, počet návštěv: 13217
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, lze z tohoto ovoce udělat dobrou pálenku? Máte někdo zkušenost - poraďte díky Martin.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Ananasovice, pomerančovice


host - xxx.xxx.220.205 (?)
3.3.2012 19:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Osobní ne, ale vím, že znalce těchto kvasů a destilátů najdete v pálenici v Jílovém u Prahy. Ostatně je to jedna z nejlepších pálenic v naší zemi, zcela na úrovni těch nejlepších na Moravě a je to také jediná česká pálenice, která od firmy R. Jelínek obdržela v loňském roce pohár pro nejlepší páleničářské město. Nepochybně snadno najdete kontakt na internetu. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
      

Ananasovice, pomerančovice


host - xxx.xxx.240.90 (?)
3.3.2012 23:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ok díky za radu jdu to omrknout...

Připojit reakci
      

Ananasovice, pomerančovice


host - xxx.xxx.176.36 (?)
3.3.2012 23:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

... no vidíte a pod kotli topí dřevem, a mají jen obyčejnou dvoukotlovou destilaci, bez zesilovací kolony...

Připojit reakci
         

Ananasovice, pomerančovice


host - xxx.xxx.220.205 (?)
4.3.2012 15:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to se mýlíte. Už řadu let používají plynový infrazářič pod oběma kotli, který ušetří asi 30% nákladů na plyn oproti hořákům. A zesilovací kolonu také mají. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
            

Ananasovice, pomerančovice


host - xxx.xxx.93.77 (?)
12.5.2015 15:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
No s tím plynem máte pravdu (delší dobu jsem tam nebyl), ale tu kolonu (zesilovací) jsem tam opravdu nenašel!! Leda že by ji přede mnou schovali.
Obrázky:
Destilační aparatura v pálenici Radlík.
Destilační aparatura v pálenici Radlík.
Připojit reakci
   

Ananasovice, pomerančovice


host - xxx.xxx.89.1 (?)
3.3.2012 23:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V Obřanské pálenici v Brně letos vypálili ananasovici ale asi nic moc, v Lískoveckém koštu skončila v ostatních pálenkách na 14.  místě.

Připojit reakci
      

Ananasovice, pomerančovice


host - xxx.xxx.8.18 (?)
4.3.2012 19:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Známkování jako ve škole.

Banánovice 4,Pomerančovice 3, Mandarinka2-

Problémem tohoto ovoce(ze supermarketů) je, že skoro nemá cukr, takže doslazovat.  Za pokus to určitě stojí. Samozřejmě musíte ovoce oloupat :)

Připojit reakci
   

Ananasovice, pomerančovice


host - xxx.xxx.46.90 (?)
14.5.2015 22:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zakladny postup.

Olupat od supky, rozdrvit to, docukrit do 20- 21 brix MAX!!

Pridat pektolyticky enzym, napr.distizym fm podla navodu, dalej kvasinky a zivnu sol odla navodu.

Sledovat kvas pri max. Teplote cca.20st do dokvasenia cca.5brix a vypalit.

Garantujem ze dosladenie do 20- 21brix MAX nebudete citit pri pomalom kvalitnom vypaleni.

Ziadna veda len dosledovat zopar velicin a budete spokojny.

Připojit reakci
      

Ananasovice, pomerančovice


host - xxx.xxx.71.2 (?)
12.11.2015 9:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

použiť pektolytický enzym je nezmysel.pektín obsahuje jadrové ovocie, ríbezle atd.,nie citrusy

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20193637
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5019.3.201926054
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019464
Parciální fermentace518.3.2019742
Ochutnávka Radimov515.3.20191087
Ananasový kvas214.3.2019375
Kvas z mirabelek2011.3.201912089
Kvasenie a palenie manga710.3.2019776
Dřinka - použití229.3.201928981
Destilace - základní dotazy497.3.201913172
Test na metanol8025.2.201985365
3D pálení2323.2.20193358
Turbo kvasnice3423.2.20196125
Palenka z datli?623.2.20195318
Koupě automatické pálenice 11021.2.201933789
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201914677
Posudzovanie ovocného kvasu717.2.20191354
Odpeckovač317.2.2019571
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20191864
Kvas přes zimu1012.2.20192057
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201918603
Kvasná zátka1611.2.201911206
Pálenka z melasy207.2.20192498
Zápach v trnkovici po lihu67.2.2019915
Škrábavost pálenky464.2.201957384
Aroma slivovice352.2.20198704
Destilát z piva a vína121.2.201912779
Kolko odobrat metylalkoholu6631.1.2019102933
Ředění slivovice629.1.20195618
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1629.1.20198666
Cukr626.1.20191516
Umístění palírny3918.1.20195664
Chut po siře318.1.2019690
Jblkový kvas (druhák)918.1.20192361
Délka prokvašení kdoulového kvasu413.1.20191200
Využití zbytku po pálení jablečného moštu111.1.2019600
Destilovať v medi, alebo antikore2110.1.201918528
Automaticka palirna ovoce 28.1.20191147
Síření sudů25.1.2019604
Pálenka z dýně584.1.201951295
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře18.3.2019
Uzení masa studeným kouřem18.3.2019
Dehtování18.3.2019
Dehtování16.3.2019
Jake drevo15.3.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů