Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Ananasovice, pomerančovice

Ananasovice, pomerančovice


host - xxx.xxx.240.90 (?)
2.3.2012 18:05, počet návštěv: 13836
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, lze z tohoto ovoce udělat dobrou pálenku? Máte někdo zkušenost - poraďte díky Martin.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Ananasovice, pomerančovice


host - xxx.xxx.220.205 (?)
3.3.2012 19:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Osobní ne, ale vím, že znalce těchto kvasů a destilátů najdete v pálenici v Jílovém u Prahy. Ostatně je to jedna z nejlepších pálenic v naší zemi, zcela na úrovni těch nejlepších na Moravě a je to také jediná česká pálenice, která od firmy R. Jelínek obdržela v loňském roce pohár pro nejlepší páleničářské město. Nepochybně snadno najdete kontakt na internetu. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
      

Ananasovice, pomerančovice


host - xxx.xxx.240.90 (?)
3.3.2012 23:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ok díky za radu jdu to omrknout...

Připojit reakci
      

Ananasovice, pomerančovice


host - xxx.xxx.176.36 (?)
3.3.2012 23:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

... no vidíte a pod kotli topí dřevem, a mají jen obyčejnou dvoukotlovou destilaci, bez zesilovací kolony...

Připojit reakci
         

Ananasovice, pomerančovice


host - xxx.xxx.220.205 (?)
4.3.2012 15:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to se mýlíte. Už řadu let používají plynový infrazářič pod oběma kotli, který ušetří asi 30% nákladů na plyn oproti hořákům. A zesilovací kolonu také mají. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
            

Ananasovice, pomerančovice


host - xxx.xxx.93.77 (?)
12.5.2015 15:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
No s tím plynem máte pravdu (delší dobu jsem tam nebyl), ale tu kolonu (zesilovací) jsem tam opravdu nenašel!! Leda že by ji přede mnou schovali.
Obrázky:
Destilační aparatura v pálenici Radlík.
Destilační aparatura v pálenici Radlík.
Připojit reakci
   

Ananasovice, pomerančovice


host - xxx.xxx.89.1 (?)
3.3.2012 23:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V Obřanské pálenici v Brně letos vypálili ananasovici ale asi nic moc, v Lískoveckém koštu skončila v ostatních pálenkách na 14.  místě.

Připojit reakci
      

Ananasovice, pomerančovice


host - xxx.xxx.8.18 (?)
4.3.2012 19:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Známkování jako ve škole.

Banánovice 4,Pomerančovice 3, Mandarinka2-

Problémem tohoto ovoce(ze supermarketů) je, že skoro nemá cukr, takže doslazovat.  Za pokus to určitě stojí. Samozřejmě musíte ovoce oloupat :)

Připojit reakci
   

Ananasovice, pomerančovice


host - xxx.xxx.46.90 (?)
14.5.2015 22:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zakladny postup.

Olupat od supky, rozdrvit to, docukrit do 20- 21 brix MAX!!

Pridat pektolyticky enzym, napr.distizym fm podla navodu, dalej kvasinky a zivnu sol odla navodu.

Sledovat kvas pri max. Teplote cca.20st do dokvasenia cca.5brix a vypalit.

Garantujem ze dosladenie do 20- 21brix MAX nebudete citit pri pomalom kvalitnom vypaleni.

Ziadna veda len dosledovat zopar velicin a budete spokojny.

Připojit reakci
      

Ananasovice, pomerančovice


host - xxx.xxx.71.2 (?)
12.11.2015 9:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

použiť pektolytický enzym je nezmysel.pektín obsahuje jadrové ovocie, ríbezle atd.,nie citrusy

Připojit reakci
         

Ananasovice, pomerančovice


vyslouzil (17102) - xxx.xxx.67.66 (?)
12.11.2015 10:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Citrusové ovoce patří na pektiny k nejbohatším.

Připojit reakci
            

Ananasovice, pomerančovice


ivap (700) - xxx.xxx.243.114 (?)
12.11.2015 12:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dokonce se slupky používají na výrobu kvalitního pektinu.
Připojit reakci
   

Ananasovice, pomerančovice


host - xxx.xxx.249.232 (?)
25.10.2015 17:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

kamarát raz skúpil prezreté pomaranče a aj pár desiatok kil mandaríniek. najskôr ich začal šúpať, ale našúpte pár 100kg :-).tak ich len prepláchol a potom nakrájal na štvrťky.lepšiu domácu pálenku ako je pomarančovica, alebo jahodovica som nepil. slivovica sa môže s prepáčením strčiť, niekam...

Připojit reakci
      

Ananasovice, pomerančovice


host - xxx.xxx.117.88 (?)
4.12.2018 17:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Jo pomerančovice je fakt luxus a klidne predčí i pálenku z meruněk či švestek.
Připojit reakci
         

Ananasovice, pomerančovice


Kamil Severa (82) - xxx.xxx.187.206 (?)
4.12.2018 20:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

no moc nevěřím, chutnal jsem koštu, takže za mě kecy, kecy, kecy... není nic lepšího, než dobrá slivovice. Tyhle experimenty ochutnám, jsou i někdy zajímavý, ale pak rychle vypálit slivkou))

Připojit reakci
            

Ananasovice, pomerančovice


vyslouzil (17102) - xxx.xxx.92.38 (?)
4.12.2018 22:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mám úplně stejnou zkušenost. Na degustacích se poměrně často v kategorii "netradiční destiláty" ty pálenky z citrusů objevují. Špatné to není, jedna mandarinkovice byla skutečně dobrá. Tvrdí-li ovšem někdo, že se slivovice může zahrabat, tak asi všechny, co pil, byly hodně, hodně špatné.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Domácí ořechovice11226.6.2019197607
Kvas z mandarinek1923.6.20191893
Zapach dymu623.6.20191416
Z ceho udelat visnovku1322.6.20191122
borovička717.6.201919963
Slivovice jak poznat archív109.6.20199824
Malinovice, Banánovice, Melounovice177.6.201927101
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni730.5.20191260
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2730.5.201934873
Pálenka z mladých smrčků230.5.2019886
Turbo kvasnice3519.5.20198014
Palenka z exotickeho ovoce1012.5.201921327
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?544.5.201930191
Pálenka zo sorbitolu61.5.2019976
Škrábavost pálenky4727.4.201960759
Archivace slivovice427.4.2019805
Jak rychle vypeckovat švestky423.4.2019693
destilační přístroj104915.4.20191428866
Lze využít drtič větví i na ovoce?2912.4.201948789
Zápach v trnkovici po lihu86.4.20191719
Délka prokvašení kdoulového kvasu74.4.20191880
Aroma slivovice364.4.201910750
Palenka z datli?92.4.20196141
Ochutnávka Radimov623.3.20191838
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20194624
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019910
Parciální fermentace518.3.20191181
Ananasový kvas214.3.2019839
Kvas z mirabelek2011.3.201913409
Kvasenie a palenie manga710.3.20191283
Dřinka - použití229.3.201930235
Destilace - základní dotazy497.3.201915604
Test na metanol8025.2.201989125
3D pálení2323.2.20194461
Koupě automatické pálenice 11021.2.201939033
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201917185
Posudzovanie ovocného kvasu617.2.20191814
Odpeckovač317.2.20191037
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20192659
Kvas přes zimu1012.2.20192726
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Elektrická udírna z Mountfield16.6.2019
Litinový hrnec15.6.2019
Proč mi nechytají víčka?15.6.2019
Litinový hrnec15.6.2019
Elektrická udírna z Mountfield14.6.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů