Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Nechci se mezi vás "vhádat" a na jednu stranu celkem zbytečně oživuju půl roku mrtvé vlákno, ale nepochopil jsem jestli pálením bez enzymů myslíš takové ty hokus -pokusy kde je obilí s cukrem a kvasí prakticky jen ten cukr. Po vypálení se to několikrát se stejným obilím opakuje s tím, že se vždycky přisype nový cukr a kvasnice. Tak takhle si může pálení bez enzymů představovat jen opravdový amatér. Za starých časů se místo chemických enzymů používal slad v množství 15-20%. Ten obsahuje tolik enzymů že po zahřátí kolem 60° opravdu dojde ke štěpení škrobů a pálenka je pak opravdu ze škrobu a ne z cukru. Jenomže, když se to vezme kolem a kolem tak činitelem je zase jen glukoamylaza byť ne chemická vyrobená.. Takže v podstatě nejde o proces bez použití enzymů o kterém tak bájíš.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika