Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Nechci se mezi vás "vhádat" a na jednu stranu celkem zbytečně oživuju půl roku mrtvé vlákno, ale nepochopil jsem jestli pálením bez enzymů myslíš takové ty hokus -pokusy kde je obilí s cukrem a kvasí prakticky jen ten cukr. Po vypálení se to několikrát se stejným obilím opakuje s tím, že se vždycky přisype nový cukr a kvasnice. Tak takhle si může pálení bez enzymů představovat jen opravdový amatér. Za starých časů se místo chemických enzymů používal slad v množství 15-20%. Ten obsahuje tolik enzymů že po zahřátí kolem 60° opravdu dojde ke štěpení škrobů a pálenka je pak opravdu ze škrobu a ne z cukru. Jenomže, když se to vezme kolem a kolem tak činitelem je zase jen glukoamylaza byť ne chemická vyrobená.. Takže v podstatě nejde o proces bez použití enzymů o kterém tak bájíš.