Dobrý deň našiel som tu niekoľko názorov na pálenie vina, rad by som sa podelil o moje skúsenosti. V prvom rade pálim svoje domáce víno dovolím si povedať vysokej kvality chodím s nim aj po rozich degustáciách v okolií a vždy ma dobre hodnotenie moje víno. Pálim len čisté odrodove pálenky napr pesecku leanku alibernet a pod všetko samozrejme zvlášť z leanky mám leankovicu z alibernetu aliberentovicu. Pálim v zakupenom kotli des subotica 80l pri pálení kvasu v tomto kotli je potrebné destilovať 2x je to obyč pálenica medená s miešadlom, ale, keď pálim víno tak mi natečie požadovaná sila alkoholu na 1x, čiže druhy x neprepaľujem v literatúre domáca výroba lihovin som sa dočítal, že z vina nieje potrebný brat ukap pri bielom vine to ani nerobím, keď pálim červené tak oddelím 1% ukapu, ďalej som sa tam dočítal aj to, že ak dosiahneme dostatočnú silu destilátu na 1x nieje druha destilaci potrebná. Keď pálim víno natečie mi z 80 l kotla vina 8-10 l 54-58% pálenky, ktorá je chuťovo aj aromaticky skvelá taktiež, keď to človek preženie tak to ráno nepocíti. Zaujíma ma či ma niekto tiež takú skúsenosť alebo prax, že víno páli len 1x ja jednoduchom zariadení? DAKUJEM ZA KAZDU ODPOVED