Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrá rada dráhá - soudím, že ´jsou-li malé demižónky u země a neopletené, nekryté a na zemi, je v nich ve stodole o nějaký stupeň chladněji než desetilitrových chráněných. Podmínky stodoly a další okolnosti neznám, předpokládám, že demižonky byly vymyty důkladně a nezbyl tam třeba vinný kámen nebo cokoliv jiného. Asi bych to neřešil, konzumaci to nevadí a s vychlazováním před nabízením hostům bych byl opatrný. A jako prezent či revanš bych ji mimo úzkou rodinu nedával. (Příště bych si pohlídal ředění, nebo naředil až doma)

Nerad uvádím odkazy, pokud to na webu není zvykem, nicméně jsem právě vyhledal na tech-info.cz/palenka-upravy.html podstatné informace:  Ovocný destilát vytékající z chladiče destilačního přístroje je zpravidla úplně čirý, jelikož obsahuje vyšší množství alkoholu. Vysokoprocentní ovocné destiláty však obsahují látky, které jsou rozpustné v alkoholu, nikoliv však ve vodě. To má za následek, že při zředění destilátu vodou na sílu vhodnou pro konzum se tyto látky vyloučí a způsobí zákal pálenky. Užije-li se ke zředění pálenky destilované vody, nebo vody měkké, skládá se zákal jedině z látek vyloučených z destilátu; použije-li se však k tomuto cíli vody tvrdé, může být zákal způsoben též solemi z této vody vyloučenými, zvláště solemi vápenatými a hořečnatými.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika