Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

S refraktometrem je to takto: určitě na něm nelze zpozorovat úbytek cukru každodenní kontrolou ve fázi dokvašování: za1. úbytek cukrů už je jen velmi pozvolný a kvas viditelně kvasí ještě týdny za2. přibývající alkohol vám zase zkresluje naměřenou hodnotu nahoru, takže máte pocit, že hodnota cukru je pořád stejná

K určení skutečné hodnoty je zapotřebí znát počáteční hodnotu brix a koncovou naměřenou hodnotu korigovat následující tabulkou: 

www tečka  musther tečka net/vinocalc tečka  html#monitorferment

Pokud vezmeme vpotaz že hrušky můžou mít 4brix nezkvasitelných cukrů, můžete být s kvašením prakticky na konci.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika