Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

7.dubna jsme je naložili.Pálili jsme 14.června.
První kotel cca.45 litrů Vše nasvědčovalo bezproblémovému průběhu.
Při teplotě kotle 96 stupňů nateklo 2,5 litrů 76% mandarinkovice stále teklo.
Odstavil jsem jádro a nechal téci do další nádoby. Teplota kotle cca.96,5 stupňů nateklo 300 ml. Odstavil jsem kotel. Ihned jsem si všiml v těch 300 ml.zbarvení do žluta jak močka a cítit přibublanina. Jaké koliv ovoce jedu i nad 97 stupňů na kotli a vždy v pohodě.300ml.šlo ihned do kanálu.Překontroloval jsem těch 2,5 litrů jemný nádech zbarvení a při důkladné čichání cítit i tam drobný nádech přibublaniny. Nechám větrat snad to bude pitelné. Po rozebrání kolony zcela evidentně to huklo do obou měděnek v kterých byl černý kal. Kotel čistý nic připálené spirála krásně čistá. V kotli se nemělo co připálit vše šlo do kotle přefiltrované přes plenku. 
Druhý kotel
Jsem se rozhodl hlídat, jako oko v hlavě a nehnout se od toho ani na krok.Do kotle šlo 40 litrů mače.Téct začalo při teplotě na kotli cca.91,3 stupně. Sbíral jsem pěkně po půllitříku.1 ok 2 ok slil jsem k sobě.3 ok 4 ok též slité k sobě 76%. Teplota na kotli 95 stupňů. Při teplotě 95,5 stupně již bylo cítit drobný nádech přibublaniny. Ve sklenici cca.250 ml. Odstavil jsme kotel.Těch 250 ml. čiré bez barvy. Po rozebrání kolony první měděnka opět černá druhá teprve chytala.
Ty dva litry jsem postavil vedle těch 2,5 litrů z prvního kotle.Dva litry nádherně voní, bez známek přibublaniny.
Ta první várka Dal jsem přičuchnout pár lidem nikdo tam nic necítil já jo a i při porovnání obou várek je to znát. Hold výsledek 2 litry 76% super kořalky. Nyní větrá ještě sem jí neředil.
Závěrem můj poznatek  
Třešně mi většinou začali pěnit při ohřívání kotle,,pokud jsem opatrně rozjel při destilaci již problémy nevznikali.U ostatního ovoce a obilovin (jablka, hrušky,meruňky, mirabelky,mirabolany, švestky atd.)jsem nikdy problémy nezaznamenal. Odstavuji kolem 97 stupňů na kotli.
Mandarinky jsem rozjel bez sebemenších problémů, ale při teplotách nad 95 stupňů na kotli mi začali pěnit.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika