Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Při vkládání příspěvků prosím respektujte pravidla pro vkládání příspěvků. Pro vyhledávání obchodů, poskytovatelů služeb a nejvýhodnějších cen použijte internetové katalogy, srovnávače a vyhledávače, pro inzerci pak specializované inzertní a aukční servery.

Diskusní příspěvky nesmí obsahovat díla (texty, fotografie nebo ilustrace) jiných autorů (například z knih, časopisů nebo jiných webových stránek).
Připojit reakci do diskuze Kvas z mandarinek
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

7.dubna jsme je naložili.Pálili jsme 14.června.
První kotel cca.45 litrů Vše nasvědčovalo bezproblémovému průběhu.
Při teplotě kotle 96 stupňů nateklo 2,5 litrů 76% mandarinkovice stále teklo.
Odstavil jsem jádro a nechal téci do další nádoby. Teplota kotle cca.96,5 stupňů nateklo 300 ml. Odstavil jsem kotel. Ihned jsem si všiml v těch 300 ml.zbarvení do žluta jak močka a cítit přibublanina. Jaké koliv ovoce jedu i nad 97 stupňů na kotli a vždy v pohodě.300ml.šlo ihned do kanálu.Překontroloval jsem těch 2,5 litrů jemný nádech zbarvení a při důkladné čichání cítit i tam drobný nádech přibublaniny. Nechám větrat snad to bude pitelné. Po rozebrání kolony zcela evidentně to huklo do obou měděnek v kterých byl černý kal. Kotel čistý nic připálené spirála krásně čistá. V kotli se nemělo co připálit vše šlo do kotle přefiltrované přes plenku. 
Druhý kotel
Jsem se rozhodl hlídat, jako oko v hlavě a nehnout se od toho ani na krok.Do kotle šlo 40 litrů mače.Téct začalo při teplotě na kotli cca.91,3 stupně. Sbíral jsem pěkně po půllitříku.1 ok 2 ok slil jsem k sobě.3 ok 4 ok též slité k sobě 76%. Teplota na kotli 95 stupňů. Při teplotě 95,5 stupně již bylo cítit drobný nádech přibublaniny. Ve sklenici cca.250 ml. Odstavil jsme kotel.Těch 250 ml. čiré bez barvy. Po rozebrání kolony první měděnka opět černá druhá teprve chytala.
Ty dva litry jsem postavil vedle těch 2,5 litrů z prvního kotle.Dva litry nádherně voní, bez známek přibublaniny.
Ta první várka Dal jsem přičuchnout pár lidem nikdo tam nic necítil já jo a i při porovnání obou várek je to znát. Hold výsledek 2 litry 76% super kořalky. Nyní větrá ještě sem jí neředil.
Závěrem můj poznatek  
Třešně mi většinou začali pěnit při ohřívání kotle,,pokud jsem opatrně rozjel při destilaci již problémy nevznikali.U ostatního ovoce a obilovin (jablka, hrušky,meruňky, mirabelky,mirabolany, švestky atd.)jsem nikdy problémy nezaznamenal. Odstavuji kolem 97 stupňů na kotli.
Mandarinky jsem rozjel bez sebemenších problémů, ale při teplotách nad 95 stupňů na kotli mi začali pěnit.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG.
Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů a rozměry 4920x3218 obrazových bodů.
Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Souhlas autora:*Jako autor příspěvku souhlasím s jeho časově neomezeným zveřejněním na serveru ZAHRADA.cz
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
Stránky: 1, 2   

Kvas z mandarinek


Dakota.F (28) - xxx.xxx.238.190 (?)
9.4.2019 15:31, počet návštěv: 3768
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím

Nějaké postřehy ohledně kvasu z mandarinek by nebyli?

Budu vděčný za jakékoilv informace k tomuto kvasu.   

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Kvas z mandarinek


host - xxx.xxx.159.150 (?)
10.4.2019 9:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nebyli...

Připojit reakci
   

Kvas z mandarinek


host - xxx.xxx.144.38 (?)
10.4.2019 10:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den. Znám z vyprávění známé, jak ještě za socíku jim nabídnul jejich známý na ochutnávku pálenku, jestli to poznají. Nepoznali a tak se dal slyšet, že to je z mandarinek. Prostě přišel vagón a ty mandarinky už byly v obchodě neprodejné a tak je za nízkou cenu koupili zájemci. No a byl z toho kvas a následně prý velmi zajímavá pálenka. Stanislaw

Připojit reakci
      

Kvas z mandarinek


vyslouzil (17506) - xxx.xxx.92.38 (?)
10.4.2019 11:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dostal jsem sklenici mandarinkovice na degustaci od kamaráda, co vozí zeleninu a zpracoval nějakou várku nahnilých. Oloupal všechny, rozmačkal a dosladil. Bylo s tím dost práce. Výsledek dobrý. ale žádné přehnané aroma. Vůni mandarinky jste tam našli až když jste věděli, z čeho to je.

Připojit reakci
         

Kvas z mandarinek


host - xxx.xxx.243.114 (?)
10.4.2019 12:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak pokud oloupal slupky, tak není divu, že to moc nevoní, silice je ve slupkách

Připojit reakci
            

Kvas z mandarinek


host - xxx.xxx.253.1 (?)
10.4.2019 15:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A je tam i notná dávka pesticidůwink

Připojit reakci
         

Kvas z mandarinek


Mesány (31) - xxx.xxx.62.253 (?)
12.4.2019 10:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dovolim si nesouhlasit. Odstavnil.jsem cca 20 kilo mandarinek. Cista stava byla asi 8 litru. Pulkilovka cukru to dosladila na 15 brix a palenka nadherne vonava. Slupky jsem nedaval - bal jsem se nasledne horkosti v kvasu. Pesticidu bych se rozhodne nebal... Teplota varu - napriklad u Imazililu, ktery se pouziva nejen na citrusy, je 367 stupnu. Dalsi "vyhoda" pro destilaci je ta, ze pesticidy jako takove nesublimuji, tudiz se nemaji jak do vysledneho produktu dostat. Takze smele do toho. Ja mam na chodbe asi 30 kilo citronu, tak jsem na vysledek zvedav :)
Připojit reakci
            

Kvas z mandarinek


vyslouzil (17506) - xxx.xxx.236.1 (?)
12.4.2019 15:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud bych získal 8 litrů šťávy z mandarinek, vypil bych ho s chutí jako džus.

Dalsi "vyhoda" pro destilaci je ta, ze pesticidy jako takove nesublimuji, tudiz se nemaji jak do vysledneho produktu dostat.

Té větě nerozumím. Kvas, pokud vím, je tekutý, tudíž k sublimaci nedochází. Nicméně jestliže se nebojíme pesticidy v ovoci jíst, proč by měly vadit v destilátu? Největším jedem v něm je bezpochyby líh.

Připojit reakci
               

Kvas z mandarinek


Mesány (31) - xxx.xxx.62.253 (?)
14.4.2019 8:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dotaz na konkretni vlastnost pesticidu jsem vznesl ing. na chemicko technologicke fakulte. Ja osobne se v tomto az tak nevyznam. Bylo mi sdeleno, ze teplota varu pesticidu je 367 a ze tyto latky nesublimuji. Pochopil jsem to tak, ze i kdyz je pesticid rozpusteny ve vode, tak jako takovy se nenavazuje na vodu a je stale v pevnem skupenstvi. Neco jako barva v plechovce. Kdyz otevrete plechovku s barvou, odparuji se z ni tekave latky, ev. voda do te doby, nez barva vyschne. Pote zustane v plechovce jen barva. Podobne jsem to pochopil u pesticidu. Kdyz nechate kvas, kzery by byl plny pesticidu a slupek "vyschnout", cimz by se docililo onoho pevneho skupenstvi a chtel by jste tento suchy kvas vypalit - coz nejde, tak by jste do vysledneho produktu zadny pesticid nedostal. Bavime se o teplotach do 100 stupnu. Sublimace je premena latky z pevneho skupenstvi na plyn, vim... Ale takto nejak jsem to pochopil. Klidne me opravte. Ale snazim se vzdy veskere informace zjistovat od kvalifikovanych lidi a ne stylem jedna baba povidala, nebo stylem strycek gugl a teticka wiki... Kdyz se tu resil problem methanolu v v palenkach, tak jsem ai take nechal udelat rozbory na plynovem chromatografu, abych mel jistotu, ze mam cim argumentovat...
Připojit reakci
                  

Kvas z mandarinek


vyslouzil (17506) - xxx.xxx.236.1 (?)
14.4.2019 10:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kdo někdy s pesticidy pracoval, ví, je to obecný pojem,  je jich mnoho a jejich vlastnosti jsou samozřejmě různé. Jestli to neví ing. z chemickotechnologické fakulty, tak nevím, co tam učí.  Některé pesticidy jsou v postřiku ve formě suspenze, jiné v emulzi či roztoku, protože i koncentrát v lahvičce je tekutý. Nelze říci, že všechny pesticidy mají bod varu 367st. Navíc var je přechod kapalné fáze v plynnou, takže dobře nechápu, jak může látka v pevném skupenství vřít. A aby to nebylo tak jednoduché, látky přecházejí v různá skupenství stále, nejen při teplotách varu či sublimace. Ostatně voda se odpařuje pořád, nejen při 100 stupních (což je její bod varu).

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2826.1.202039229
Zakalená část pálenky1526.1.20203026
Palenka z vína1022.1.20201653
Kolko odobrat metylalkoholu6822.1.2020116467
Nevydarené prvé pálenie820.1.20202518
Kompotovice714.1.20208633
Vodka514.1.20201234
Destilace - základní dotazy506.1.202022674
Kvas bez lihu44.1.20201198
Vydrží lutr do další sezony?729.12.20191169
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?1022.12.20193040
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?6020.12.201940807
Slad - pálení2119.12.201924428
Ředění slivovice10916.12.2019252310
Pálenka z kdoulí222.12.201924779
Dřevo do destilátu462.12.201935329
Škrábavost pálenky5125.11.201971730
Destilační přístroj - sestrojení6225.11.2019144198
Domácí pálenice1923.11.201913836
Tis cerveny323.11.2019885
destilační přístroj105523.11.20191483336
Destilat z duly (kdoule)416.11.201912542
Kvas smrdí podobně jako ředidlo2111.11.201934169
Jablkovy kvas meranie cukru716.11.201925302
Trnkovica (trnka obecna)395.11.201930993
Pečetní vosk114.11.20192537
Palenka z datli?103.11.20197840
Refraktometr na měření kvasu243.11.201915439
Vaření hroznového vina21.11.2019745
Mereni obsahu alkoholu v likeru431.10.20191121
Pálenka z dýně6030.10.201961377
Cukr, cukr a jenom cukr1528.10.201920869
Míchat lutr při 2D?528.10.20191902
Ideální cukernatost při zakládání kvasu326.10.201922325
Zakalená slivovice17222.10.2019243929
Koupě Palírny 1614.10.20195465
Poraďte jaké kvasinky289.10.201920469
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.20191873
Test na metanol832.10.2019100138
Kvas trnky630.9.20191653
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře27.1.2020
Generátor kouře27.1.2020
Generátor kouře27.1.2020
Generátor kouře26.1.2020
Douzeni koupeneho uzeneho26.1.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů