Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Mám na Kyjovsku dva stromy Althanovi a jeden strom Zelené. K tomu několik stromů švestek různých odrůd a několik durancií. Z těchto peckovin dělám dva kvasy. První z Althanové, která plodí hojně každý rok, + trochu ze skórých a předčasně opadaných švestek a zelené. Druhý pak ze švestek, zbytku zelené renklódy a z durancií, které ovšem dozrávají až o několik týdnů později.
První pálence převážně z rynglí říkám dělnická - pít se to dá, je jemná, nevýrazná, žádný zázrak. Přitom kvas je krásný, voňavý jako kompot. Druhá pálenka je mnohem lepší.
Na jídlo je lepší Althanova, na kvas a kompot zase Zelená. Měl jsem i Královnu Viktorii, kterou podle chuti řadím taky k rynglím. Chuťově propadák, zato přebornice v počtu zhnilých plodů.