Pre zaujímavosť, alebo porovnanie uvediem ešte hodnoty marhuľového kvasu namerané deň pred destiláciou. Kvasov som mal tento rok viac, ale tento mal najlepšiu bilanciu...
Použitá vzorka bola zo strdu nerozmiešaného kvasu (číra tekutina)
KVAS - Marhule odroda Veľkopavlovická.
Teplota vzorky - 20°C
Chuť - slabo kyselkavá
PARY - spoľahlivo samostatne horiace
CUKROMER - 1,6%
LIEHOMER - cca (-7%)
REFRAKTOMETER (alkohol) - 16,5%
REFRAKTOMETER (Brix) - 6,5%
Destilácia bola dvojstupňová v pestovateľskej pálenici.
Kvasu bolo 310 L
Po oddelení úkapu a zastavení destilácie na hodnote 38% bolo celkové množstvo destilátu 24 L 69,5% to znamená 16,68 LA
Po nariedeni je celkové množstvo 32 L
Vzhľadom na to, že kvas zásadne nedosladzujem je to nadpriemerný výsledok.