Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý deň

     príprava kvasu, je nesporne veľmi dôležitá časť cesty k vzniku kvalitného destilátu. Často sa tu diskutuje o probléme pripravenosti kvasu na destiláciu. Niekto sa snaží o zistenie množstva zbytkového cukru vo vykvasenom kvase, niekto kontroluje produkciu oxidu uhličitého... atd.

Ja pripravenosť kvasu posudzujem inak. Koniec koncov, každý má svoje "osvedčené" metódy..

Je čas na destiláciu slivkového kvasu, ktorý som starostlivo pripravoval minulý rok a neskromne si myslím, že jeho kvalita je na veľmi vysokej úrovni.

Napriek tomu, že pripravenosť kvasu posudzujem inak, rozodol som sa urobiť merania, ktoré by mohli niekoho zaujímať...

Dúfam že mi prepáčite, že niektoré údaje zámerne neuvediem..:)

Použitá vzorka bola zo stredu kvasu (nerozmiešaného)

Kvas - Slivky

Teplota vzorky - 19,7°C

Chuť - slabo kyslá lahodne slivková

Farba - sýta tmavo až bordovo červená, proti zdroju svetla  - číra.

Pary - spľahlivo horľavé

Cukromer -    3,9%

Liehomer - cca    (-10%)

Refraktometer (alkohol) -    25,5%

Refraktometer (BRIX) -    10,1°

           s pozdravom.:)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika