Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

 Vážení přátelé, tak já se (opatrně) přiznám. Pálím již velmi dlouhý čas, ale pouze laboratorně, výzkumně a pro svou potřebu, a to hluboko pod množství EtOH, povolené zákonem o lihu. Rumem se pouze výzkumně a laboratorně! zabývám a troufám si tvrdit, že jej umím. Mám vlastní recepturu a technologický postup. Abych nepřekročil nějaký zákon, pak mi to musíte věřit, protože je z uvedených důvodů nemohu zveřejnit :(. Nekecám. Vím tedy přesně, o čem je řeč a jde mi pouze o případné zkušenosti místních odborníků se zpracováním řepné melasy. Abych nemusel jet zbytečně někam s kanystrem pro melasu a pak ji vylít do příkopu.

Ujišťuji Vás, že vyrobit SKUTEČNĚ výborný rum, není jen tak.

Obecně k (třtinové) melase. Cukru, míněno zkvasitelných složek, je ve skutečnosti v melase málo. Technologický postup výroby cukru z ní způsobuje, že značná část cukru je zkaramelizovaná a tedy nezkvasí. Jmenovitě v ČR prodávaná Black Strap obsahuje podle mých zjištění v 600g sklenici tak 40g zkvasitelných složek. Zřejmě se kupuje nějaká zvlášť důkladně zpracovaná, aby se dala prezentovat jako bionekalorická a tedy zdravá potravina - viz eshopy. Dá se tedy v Česku dosažitelná melasa použít snad jen jako zdroj vůně a chuti. A tím se to sakra prodražuje a na víc než pár větších štamprlat se to ani nevyplatí.

Pokud by zde někdo jednoznačně prohlásil, že to zkoušel a nebylo to k pití, měl bych ulehčenou cestu k uvažování, zda provedu nějaké pokusy s výrobou rumu z řepy.,

V každém případě Vám všem děkuji za názory a budu se případně těšit na další.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika