Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Já bych lisování rozhodně neodsuzoval. Čím čistší kvas, tím lepší destilát.Mám to vyzkoušené. Dneska bych kupř. jablkovici nikdy nedělal z prokvašených jablek ale zásadně z prokvašeného moštu.

Zajímavým problémem je kal z uhynulých kvasinek. Varuji před tímto kalem, přelitým do destilačního kotle. Tento kal, uvařený při destilaci, nechá v destilátu prakticky neodstranitelnou ohavnou pachuť.

Problémem také zůstává dostatečné odstranění kalu z uhynulých kvasinek z hotového kvasu. Někdy se to usadí rychle, třeba i za 3 - 4 dny, někdy se to usazuje zoufale pomalu, třeba i 4 týdny (i více). Pak nezbývá než kvas přefiltrovat. Při fajnových destilátech, jako je kupř. pravý rum z třtinové melasy a třtinového cukru, velmi záleží na čistotě kvasu. Také různé kmeny kvasinek se kupodivu usazují různou rychlostí. Ale vyplatí se nespěchat a nelenošit a použít dobře vyčištěný kvas.

Má někdo z přítomných zkušenosti s přirozeným usazováním nečistot v kvasu, resp. s jeho filtrací? U fajnových kvasů bych totiž jen velice nerad používal čiřidlo.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika