Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pane Šlosare, přijde mi, že nechcete chápat psaný text. Měl jsem nutkání napsat, že nechápete, ale to bych si nedovolil.
*
Takže znovu:
Doporučuji všude bílé, průsvitné sudy s měkkým těsněním a se sponou. Ve víku díra 13-14mm, měkká pryžová hadička a v ní bublátko! Nic jiného!!!
*
Ten zbytek jsem psal jako dřive používané a v tom smyslu, že i tak vždy něco vykvasí. Samozřejmě s plísní, koláči apod. Tedy s věcmi, vadami a stálými dotazy na průběh kvašení o čemž se tady pořád dokola a donekonečna píše.
Tím myslím tu slámu, plevy, piliny, neutěsněné víko po vykvašení, folie-gumicuky atd.
*
Teď ještě k tomu oleji:
S tím jste mě zklamal, že to neznáte!
Je to technologie sice stará, ale stále používaná. V nádobě na hladině plave víko a mezera mezi ním a stěnou nádoby se zalije k tomu určeným olejem. Používají to hlavně vinaři pro uskladnění vín. Výhodou tohoto způsobu je bezpracnost. Při odpouštění spodním kohoutem je hladina, obsah nádoby, stále chráněn protože to plovoucí víko i s tím olejem kolem něho postupně klesá.
(Na podobném principu je založeno plovoucí víko s nafukovací gumovou duší).
Ale to jsem nijak nedoporučoval, jen jsem to pro zajímavost zmínil - jsou to způsoby vhodné spíš pro vinaře. Nicméně určitě lepší než výše uvedené způsoby, jen jejich potenciál se u švestkových a podobných kvasů moc nevyužije.
*
A už vůbec nevím proč sem taháte nitroglycerin a modrou skalici?
Anebo mou neochotu se někde, něčím, na nějakých koštech chlubit.
Zkrátka nemám potřebu si něco dokazovat a chlubit se.
(Navíc nejsem na tom zdravotně dobře a mám problém i s pohybem v sadu. Jezdím po něm na frézce... Ale to s tím předváděním se má společného jen část...).

Rafael.

P.S. ještě k panu Vysloužilovi:

Ty sudy zas tak drahé jak píše nejsou. A v průběhu bouřlivého kvašení, nebo i dokvašování ty gumicoky škodlivé nejsou. Podobně jako podobné opičárny.

Psal jsem, bylo to o sledování průběhu kvašení a uskladnění nebo zakonzervování kvasů které se budou zpracovávat až později. Aby se nezkazily, nevznikaly na nich deky apod...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika