Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

. Kdysi se kvasilo v otevřených kádích, nasypala se nahoru slaměná drť, dřevěné piliny, zalilo se to třeba olejem atd..
No, a ten igelit a gumicuky mi přijde jako něco podobného.

To bude asi ten kontroverzní odstavec, kvůli němuž je p. Rafael kritizován. Osobně si taky nemyslím, že lze srovnávat slaměnou drť a igelit s gumicukem. Naopak plastová fólie převázána gumou nám velmi dobře ukáže, jestli ještě plyn uniká (folie se nafoukne) nebo již ne (splaskne). I když se folie orosí, je vidět na povrch poměrně dobře, jistě líp než přes kvasnou trubičku. Já nepovažuji za nutné kvasem v plném sudu hýbat, míchat, poslouchat, prohlížet. Nicméně - má-li někdo PE folii tak velkou, že pokryje celý otvor sudu a dobře přiléhající gumu, nevidím v tom žádnou destilatérskou urážku. 
    Pak je tu aspekt ceny. 200litrový bílý sud na kvas s těsnícím víkem jen výborný, ale stojí hodně přes tisícovku. Použité potravinářské 200l plastové barely koupíte na netu za 2-3 stovky.  Musíte mu ovšem vyříznout jedno dno. Takový sud pak jinak než folií hermeticky uzavřít nelze. Většina z nás takové sudy používá na dešťovou vodu. Při excesivní úrodě - jako byla např. ta letošní - se takové barely setsakra hodily. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika