Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

je blábol těch, ktetří věří na dokonalé utěsnění a nějak neumí vysvětlit to, že jím 2 týdny po začátku založení kvasu jaksi bublátko nefunguje. No bodejď jo, když jim těsnění jaksi "netěsní". Pan Rafael Vás jistě bude přesvědčovat o opaku, je to na Vás a Vašem zdravém rozumu.

Rafael se taky snažil všude psát a uvést i velmi jednoduchý test těsnosti jim velmi doporučovaných sudů. Těch se sponami a s měkkými těsněními. Chci zdůraznit, měkkými a poddajnými těsněními!
Z gumové hadičky z víka se vyjme bublátko a vší silou se do ní ústy foukne. A hned bude jasno o těsnosti a utěsnění...
Jinak 22Ol bílé mnou doporučované sudy sice úplně průhledné nejsou, ale dají se prosvítit a tak zjistit kde se v nich nachází tekutý a tuhý podíl a podle toho lze mnohé usoudit...

A taky jsem psal, nevím jak komu, ale mi se ty malé 50l šroubovací barelky a a podobné opičárny, nikdy nepodařilo efektivně a na delší dobu utěsnit. Už jen kvůli svému malému objemu jsou ke kvašení nevhodné.

Tímto se jako starý domácí vinař omlouvám skleněným demižonům. Tam je to díky úzkým hrdlům a specifické výrobě trochu jiné..
*
Jinak nemám celkem nic proti nějakým "alternativním" utěsňováním kvasných nádob. Jen mi přijde, že udělat to kvalitně je daleko jednodušší než udržovat sad, sbírat ovoce, zakládat kvasy atd...
Samozřejmě to bude fungovat, vykvasí skoro vše a v jakýchkoliv podmínkách. Kdysi se kvasilo v otevřených kádích, nasypala se nahoru slaměná drť, dřevěné piliny, zalilo se to třeba olejem atd..
No, a ten igelit a gumicuky mi přijde jako něco podobného.
Taky to funguje.
Jen mi to přijde jako taková, jak to říct?...
Neúcta k vlastní práci, výpěstkům a výrobkům.
Jako něco takového kdybych kdysi pro svá vína, likéry, pálenky používal plastové nebo PET láhve a někomu něco takového v něčem takovém dal nebo mu z toho nalil.

Rafael.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika