Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Souhlas. A jestli se primární kvas opravdu připálil, nečekejte žádný zajímavý destilát.Jablečný kvas je pohříchu velmi často hustý, pokud se použije enzym, zlepši se to, ale přesto doporučuji tyto kvasy před zpracováním ředit přímo v kotli. Pokud jste připálenou část kvasu odstranil, kotel řádně vyčistil je otázka, proč jste jej tak dramaticky ředil, destilát bude velmi lihovitý a málokdo pozná, že jablečný, ale pitelné to asi bude. Obecně nesouhlasím s názorem autorek Malleová - Schmickleová Domácí výroba lihovin, že by se do hustých kvasů měla přidávat voda, doporučují až třetinu. Domnívám se, že toto množství vody přispívá k hydrolýze cenných vonných a chuťových složek. Obecně je vůbec přidavek vody do kvasů velmi složitý problém, hlavně se to týká kdoulí, moruší a oskeruší. Rozhodně ne hrušek, jablek (jen vyjimečně), švestek, třešní a meruněk. slosar-petr@seznam.cz

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika