Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Rafael správně uvedl jeden ze zdrojů, kde je citace uvedena. Obecně ale je potřeba živné soli vždy menší, protože při pomalejším kvasném procesu mladé kvasinky použijí makroprvky získané z autolýzy odumřelých "spolubojovnic". Zajímavé je, jak potřebu Thiaminu či B-komplexu (a mikroprvků) rozpis obešel tím, že dal "10g kvasničný autolyzát" (tedy kal z odumřelých kvasinek a taktéž to, co se zakladateli vlákna nepodařilo rozjet).

Znovu se vrátím k tomu postupu u sherry a myšlence že budete táhnout kontinuální kvasný proces tak, že z kvasného tanku stáhnete 2/3 alkoholový střed a nahradíte ho mladým cukerným roztokem s mírným přídavkem organické kyseliny. Minerální látky Vám zůstanou v kalovém autolyzátu a při vžasném stáčení i dost živé očkovací kultury. Tj. stáčet budete při cca 12% vol. a zbytkový cukr dokvasíte v druhé sadě demižónů až do úplného zastavení.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika