Rafael správně uvedl jeden ze zdrojů, kde je citace uvedena. Obecně ale je potřeba živné soli vždy menší, protože při pomalejším kvasném procesu mladé kvasinky použijí makroprvky získané z autolýzy odumřelých "spolubojovnic". Zajímavé je, jak potřebu Thiaminu či B-komplexu (a mikroprvků) rozpis obešel tím, že dal "10g kvasničný autolyzát" (tedy kal z odumřelých kvasinek a taktéž to, co se zakladateli vlákna nepodařilo rozjet).
Znovu se vrátím k tomu postupu u sherry a myšlence že budete táhnout kontinuální kvasný proces tak, že z kvasného tanku stáhnete 2/3 alkoholový střed a nahradíte ho mladým cukerným roztokem s mírným přídavkem organické kyseliny. Minerální látky Vám zůstanou v kalovém autolyzátu a při vžasném stáčení i dost živé očkovací kultury. Tj. stáčet budete při cca 12% vol. a zbytkový cukr dokvasíte v druhé sadě demižónů až do úplného zastavení.
SfK.