Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Turbokvasnicím je jedno, jakého původu je cukr v roztoku, ale většina nedoslazených ovocných šťáv a dření nedosahuje optimální cukernatosti pro plné využití jejich vlastností. Druhou věcí je, že samotný cukr jim nedodá ostatní makroživiny (NPKS) a ty je možno dodat například tím, že místo živné soli použijete melasu nebo mošty. Dokyselení je dobré provádět na úpravfu pH jak minerálními kyselinami (fosforečnou, sírovou, dusičnou... mimo solné). nebo vhodnými organickými (mléčnou, jablečnou, vinou, citrónovou). Mírně okyselují i živné soli (tedy zejména složky fosforečnan amonný + síran draselný)

Jo v minulém příspěvku jsem zapoměl informaci, že ty "tekuté chlazené kvasnice" mají omezenou uchovatelnost a každé 3 měsíce je potřeba je regenerovat.

SfK

PS: citace složení živné soli
Živná sůl pro cukrové kvasy dle Vernerové Na 50l.

  • 200g    síran amonný,  /NH4/2SO4
  • 50g      hydrogenfosforečnan amonný, /NH4/2HPO4
  • 35g      síran draselný, K2SO4
  • 10g      síran hořečnatý heptahydrát, MgSO4.7H2O, (hořká sůl)
  • 5g        chlorid vápenatý dihydrát, CaCl2.2H2O
  • 5g        chlorid sodný, NaCl
  • 10g      kvasničný autolyzát

Takže 315g živin/50l kvasu, t.j. 6,3g/1l

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika