Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Supr. Dik za podrobný návod. Vyzkouším. Jen jeste dotaz. Turbokvasnice jsou naopak nabízené do cukerného roztoku. A píšou, že ke kvašení ovoce jsou nevhodné. Přes to živný roztok kyselit? Ono je fakt, že nevíme, co je s nimi v pytlíku.
Já jsem mezi tím zkusil zalozit:
Jsou prodávané pytlik na 24L, v nich 8 kg cukru.
Já jsem dal do petky litr vody 28°C, ctvrt kila cukru a kav lžičku kvasnic (cca 5℅ pytliku)
Behem par minut cca 5cm pěny, rekl bych ze se petka jeste zahřála. Cca po 2h pěna spadla, viditelně kvasilo.
Nez jsem pripravil kanystr s roztokem, ubehlo 3h od zalozeni. Rozmichal jsem. V ne vecer. Dnes rano uz bublalo sem tam. Ted uz bubla rychleji nez zalozeno ve stredu drozdim. Zatim to ale neni to, co origo turbo.
Okyselit mozno koupenym sirupem? To je asi blby, tam jsou konzervanty. Nebo najit dzus bez konzervantu?