Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Souhlasím, že to nejspíš budou jen vyselektované kmeny s vyšší tolerancí k alkoholu a rychlejší pracovitostí. Co jiného by taky mělo smysl prodávat jako turbokvasnice? Bohužel ta jejich tolerance způsobuje, že tím, jak dojdou do maxima, nezůstane při té koncentraci v sedimentů již nic živého. A když se na začátku odebere vzorek do ledničky, nejspíš v lednici stejně pokračují a opět se zahubí alkoholem.
Na rozdíl od běžných kvasnic, tyhle ZVEDNOU a udržují vysokou teplotu kvasu. Musíte to chladit aspoň pruvanem, jinak samy sebe uvaří. 2x 20l kvasu zvedlo teplotu ve špajzu o 3°. Tak v něčem být jiné musí. Pytlík prodávaný na 24 l jsem rozdělil na 2x 20 a přes to se chovaly takhle. Bublatory skoro nestihaly. Za 6 dní vykvaseno. Už vůně kvasu spíš jak po první destilaci. Jde o to, na kolik dávek je možno je ještě rozdělit bez ztráty efektu.