Určitě by to šlo. Každý živý míkroorganizmus se ochotně množí. Samozřejmě jen pro něj vhodných podmínkách.
Ale efektivně to doma dělat asi není moc jednoduché..
(Jak jinak by taky přežil a mohl se komerčně prodávat, že?)
Otázkou, ale je co jsou ty Turbokvasinky zač?
Umělí geneticky vytvoření "Terminátoři" cukrů?
Nevěřím tomu!
Myslím si, že je to jen výběr těch vůči alkoholu nejodolnějších klonů z "obyčejných" Saccharomyces cerevisiae, pekářských, vinných, ovocných apod.
Doplněných v doporučeném balení a dávkování se spoustou minerálních živin a tak.
Beru to jako marketing protože když se do kvasu přidá velké množství živin, udělají se jim vhodné prostředí a přidá se tam velká násada obyčejných pekařských kvasnic, tak dokáží skoro totéž...
(Teda pokud nebudou "trápeny" nízkou teplotou a nevhodným prostředím..).
Rafael.