Je to tak. Švestky u nás v Čechách nemají proti těm Moravským, hlavně těm z Horňácka šanci. Je to tím, že Bílé Karpaty mají spoustu letního slunce a také to podloží dělá divy.
Nicméně proč končite 1D při 30%. Okrádáte se o vyšší složky vůně, ale i chutě destilátu a končit 2D při 55 - 60%...to si neříkáte o nic jiného, než lihovitý destilát. Sousta přítomných zajímavých komponetn se do destilátu nemůže dostat, mnohé mají bod varu vyšší nežli 100 °C, a díky azeotropii by měly šanci, ale Vy jim ji nedáte. Není to náhodou tím, že víte, že kdybyste šel s koncentrací vytékajícího destilátu níž, že by se Vám destilát po naředění na 50% zakalil? Poradím. Ale budete si muset počkat, redakce si vyhrazuje právo zrovna mé příspěvky cenzurovat, co mě štve. Dokonce mi vzali i přímé přihlášení, no prostě nemají mě rádi! slosar-petr@seznam.cz