Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

To dáva zmysel, čím väčší povrch, tým viac kvasiniek. No tým, že sa hrozno pri výrobe vína lisuje, sa časť kvasiniek odstráni spolu s matolinami. Pri zakladaní kvasu sa väčšinou používa celé ovocie, čiže do kvasu prechádza aj celá mikroflóra z jeho povrchu. Doteraz keď som niečo zakvášal, takmer vždy som použil suché kvasinky chvíľu hydratované vo vode alebo v mušte. Nikdy som problém s rozkvasením nemal, aj keď som zakvášal jablkový mušt. Za rozhodujúci faktor pri rýchlosti (roz)kvasenia som skôr považoval správnu teplotu. Na druhej strane nespochybňujem význam pridania rozbehnutého zákvasu, no považujem ho skôr za istotu rýchleho a bezproblémového začiatku kvasenia.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika