Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

jestli přidaný zákvas z vyselektovaných kvasinek se nějak ujal a měl nějaký smysl.

Já nemyslím selektované kvasinky, nýbrž zákvas jako takový. Začátek kvašení je období, kdy je ovoce nejcitlivější k plísním, hnilobě a rozvoji nežádoucích mikroorganizmů. Co nejrychlejší zahájení kvašení považuji za důležité a jinak, než přidáním "rozjetého" zákvasu to neumím.
   U vína je to trochu jiné. Kvasinky se nacházejí na slupce plodů. Vzhledem k obrovskému povrchu drobných bobulí je jejich množství už od začátku velké, takže kvašení vinného moštu začíná relativně rychle i bez zákvasu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika