Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Přesně na toto jsem se chtěl zeptat i já. Podobná zkušenost a lámu si s ní hlavu celou sezónu.

Refraktometr na cukr mi letos ukazuje po vykvašení vysoké hodnoty. Někdy 9 někdy dokonce i 11 Brix. Refraktometr zkalibrovaný od výroby a i při opětovném namýchání cukerného roztoku pro kalibraci zjištěno že vše sedí jak má ukázal 9,5 brix. Tak jsem to ani neřešil odchylka 0,5 brix je zanedbatelná navíc možná ani není. Při míchání cukerného roztoku nemuseli být ingredience voda cukr ve správném poměru.

Když měřím kvas Refrktometrem na líh ukazuje mi vždy hodnoty mezi 25 až 30%.Je jasné že je to holí nesmysl. Pokud změřím alkohol o určitém procentu lihoměrem a poté Refraktometrem, tak to sedí. Tak jsem začal uvažovat, jak se dopátrat v kvasu kolik je alkoholu a rozdíl pro příště odečítal od Refraktometru a dostal se na reálné hodnoty.

Proto jsem vyzkoušel použít klasický lihoměr. Refraktometr ukazoval 27% alkoholu vzal jsem filtr na kafe a pokusil se co nejvíce vyčistit kvas a samo lihoměr mě ukázal také 0 tak jsem byl zase na začátku.Jak píšu stejná zkušenost do puntíku jak kolega který píše nademnou.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika