Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ale povedzte mi potom p. Edgar, na čo je také meranie dobré, ktoré nesimuluje reálne podmienky??? Na základe vlastných skúseností a pozorovaní môžem povedať, že refraktometer mi doteraz vždy ukázal hodnoty, ktoré orientačne kopírovali stav v sude. Podotýkam, že sa to vzťahuje na kvasenie muštov. Pri kvasoch z celého ovocia treba eliminovať prítomnosť tuhých podielov ovocia.

Prečo by som mal riešiť ocot alebo iné kyseliny, keď sa bavíme o kvasoch, ktoré dané zložky obsahujú v minimálnom množstve? Väčšiu chybu si myslím, že spôsobí skôr nepresné odčítanie zo stupnice wink 

Môj záver z toho je, že chybovosť merania refraktometru a hustomeru je porovnateľná. Hustotu totiž tiež ovplyvňujú aj iné zložky ako len cukry (viď prilievaný alkohol vo Vašom pokuse vyššie).

Aj tak som rád, že sme si tu slušne vymenili skúsenosti a že sa táto debata aj napriek odlišným názorom nezvrhla na vzájomné urážanie a osočovanie yes Nech sa dari.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika