Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Taky nevím, čemu se dá věřit; asi 10 dnů před termínem pálení jablečného kvasu jsem měřila doma cukroměrem - výsledek 1, další den jsem si nechala přeměřit cukernatost refraktometrem v dohodnuté pálenici s výsledkem podobným - 2-2,5, tentýž den jsem si ho nechala přeměřit v jiné pálenici - výsledek 5-5,5 a doporučení ještě nějakých 10 dnů počkat a přijít zkontrolovat. Kvasilo ve třech 120 l sudech 11 týdnů, napáleno 23 l jabkovice o síle 58%, fantastická lahodná chuť s výraznou vůní jablek. Moje zkušenost a závěr - jablka opravdu potřebují pro správné prokvašení min. 10-11 týdnů při teplotě cca 20°C, u dobře vyzrálých jablek je zbytečné přidávat cukr a opravdu se stačí řídit cukroměrem.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika