Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pokud měly "JEN" 20-22°Bx a nebyly docukřené, (což by bylo absolutně zbytečné mrhání cukrem), tak by ještě kvasit měly. A pokud se vinou nižší teploty už kvašení zastavilo, tak se kvasu nic nestane protože lihu už obsahuje dost.
(Já jsem své rané s mizernou cukernatosti vždy docukřoval na podobné hodnoty a vždy jsem se dostal aspoň na 5°Bx. Ale pravdou je, že se jednalo o rané odrůdy takže ve stodole i venku bylo teplo. U pozdních odrůd, jablečných moštů apod. taky, ale ty byly umístěny v kvasírně, v místnosti kde jsem jim topil. Se studeným kvašením výšecukernatých kvasů mám velmi špatné zkušenosti a proto se mu vyhýbám. A když už nebylo zbytí, tak jsem je nechal pod bublátky až do příštího jara až léta kdy díky větší venkovní teplotě dokvasily).
*
Za úvahu by možná stálo i to, moc práce to nedá, postavit soudek na izolační podložku a zaizolovat ho.
(Zkoušel jsem dávat do sudů i topné el. spirály s takovým příkonem aby mohly být zapnuté trvale, ale vůbec se to neosvědčilo).

Rafael.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika