Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ďakujem všetkým za názory a rady!!

O týždeň mám termín v pálenici, takže uz tie sudy nejdem otvárať, nech by som zistil čokolvek, už by mi to nepomohlo - skôr páliť nemám kde. Takže nechám sudy na pokoji aby som z nich nevyhnal ten CO2 čo tam zostal z kvasenia (ak kvasenie už skončilo).

Nebál som sa len zoctovatenia, ale aj toho aby sa kvas neskazil aj inak  (napr. ked som robil svoj prvý kvas- kamarát poradil miešať, a vtedy mi po pomiešaní kvas chytil nepríjemný zápach ktorý bol poznať aj vo výsednom destiláte -možno som vtedy zle miešal a do kvasu dostal veľa vzduchu...). Navyše jablkovice často majú takú typickú pachuť - možno od prepadnutej deky (usudzujem podľa toho že keď som z príliš naplneného sudu musel pri búrlivom kvasení odobrať kus jablčnej drte, hneď som to nevyhodil a po pár dňoch to začalo srmrdieť tým "typickým" smradom mizernej jablkovice pre ktorú majú jablkovice takú zlú povesť - možno hniloba alebo iný rozklad nakvasenej jablčnej drte). Takže už tie sudy radšej nechám na pokoji nech ich chráni aspoň ten CO2 čo tam je, a o týždeň uvidím čo z toho natečie :-)

Michal

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika