Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jak to vzniklo..., to ředění lutru na 30% před 2D?

Velmi jednoduše to lze pochopit. Kvůli nižšímu varu směsi a tím pádem snažšímu oddělení úkapu. S tím souvisí i mýtus o obrovské jedovatosti toho úkapu který obsahuje hlavně methanol který má na svědomí masové otravy z domácích pálenek a obrovského nebezpečí jejích svépomocné výroby...
*
Jenže methanol je v tom směru v tom úplně nevinně. Běžnými destilacemi se ho zbavit nejde, píšu to snad už po sté.
Podobně jako na Deslikovi, jak se elegantně, bezpracně a bez větších ztrát zbavit smradlavých a chuťově nevhodných úkapových složek.
Večer zahájit 2D lutru, nechat vykapat první díly úkapu a přes noc nechat obsah vařáku, samozřejmě s chladičem, vyvětrat... a ráno pokračovat v destilaci.
Tohle je jeden z tipů nebo postupů proč výrobky z komerčních palíren nikdy nemůžou dosáhnout úrovně domácí výroby.
Další z podobných je, že po naředění pálenky na pitelnou úroveň se tato ve vařáku zahřeje na destilační teplotu pod chladičem a nechá se z ní vykapat pár kapek, ml, dcl velmi smradlavého destilátu. Kde se tam vzal?
No, je, byl tam. Dá se ten postup i nazvat umělým stárnutím nebo nápravou špatného oddělení úkapu.
Ať tak či tak, určitě je efektivnější než dnešní moderní staření ultrazvukem...
No, a to je m.j. jen část praktik starých praktiků a důvod proč jejích výrobky nemůže žádná pěstitelská a ani většina komerčních výrobců předčit.
A ještě jedna taková blbinka, vychytávka, nebo něco takového o které jsem mnohokrát psal.
Pokud si myslíte, že jste správně a dobře oddělili dokap nebo palírna, tam je to zvlášť markantní, nebo u těch co táhnou 2D hodně hluboko, nechejte si štamprli odpařit někde v teple na tak půl jejího obsahu, třeba poblíž radiátoru nebo pece a pak ten zbytek ochutnejte.
To je dobrotka, že? Jak ty smrady a pachutě už nejsou přebité lihem a vylezou nahoru.
Na jednu stranu je to známka chamtivovosti, na druhé snaha o co největší aroma získaného z vyševroucích složek, ale v konečném výsledku je to důkaz špatného oddělení dokapu.
A to si troufáḿ tvrdit, že je vada většiny domácích pálenek ať už jsou vyráběny jakkoliv a kdekoliv.

Rafael.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika