Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Přidám drobné rady, ale už se určitě opakuji, tak promiňte. Především etylacetát, alias octan ethylnatý má bod varu ne 77,1 °C ale 76,8 °C (Šedivec, Flek: Příručka analýzy organických rozpouštědel, Praha 1968, str. 226). Zdá se Vám to malicherné? Kdo rozumí dějům, které se odehrávají v koloně to jistě ocení, zde se potkává kapalná a parní fáze, dochází k rovnováhám a tam se rozhoduje o kvalitě budoucího destilátu. Pro určení konce odběru úkapů existuje jednoduchý, ale velmi užitěčný postup. Oceňuji ty, kteří vědí, že se při odběru úkapů nesmí topit jak na lokomotivě, prostě z chladiče to smí pouze kapat, max. tenká nitka. Všichni víte, jak to probíhá v palírnách, kde se hlavně spěchá. Odebere se 1 - 1,5 l, destilát teče jak Dunaj, palírník prohlásí, že jsou úkapy odebrány a bere se jádro. Úkapům se musí dopřát čas, min 15 min. Pak swe odebere vzorek, řekněme polovina polévkové lžíce a nalije se do 78 - 80 °C teplé vody, stačí 2 dcl, zamíchá teploměrem a důkladně očichá. Pokud si nejste jisti, doporučuji ještě chvíli odebírat úkap a pak zk. opakovat. slosar-petr@seznam.cz

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika