Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Děkuji za reakci a rozumím Vašemu vysvětlení, je to určitě bezpečné. Ta varianta s teplotou mě napadla v sovislosti s otázkou, zda se ale o něco při tomto přístupu neokrádáme. Tím nemyslím kvanitu ale kvalitu.

Která část spektra destilátu se podílí na požadované ovocné chuti je také předmětem stálého dohadování a nikdo asi nedokáže prokozatelně doložit jak to je. Zaznívá však, že se na tom podílí jak nízkovroucí složky, tak vysokovroucí, tedy je vhodné jádro rozšiřovat oběma směry, ale při zachování kvality chutě.

U přechodu na dokap je to jasné, tam musíme koštovat a odstavit to v okmžiku kdy už cítíme přiboudliny.

Na druhé straně je to problematické. Těsně před ethylalkoholem vře ethylacetát, který ve vyšší koncentraci čpí podobně jako aceton. Vzhledem ktomu, že jsou ty teploty blízko, je problematické je důsledně oddělit, ale také se mi zdá (z obsahu diskuzí), že při malé koncentraci naopak tomu destilátu dává ovocnou příchuť. Proto mě napadlo zda by nebylo vhodné umět přejít na jádro dle teploty, což by mohlo garantovat řízený obsah athyl acetátu.

Protože nemám praktické zkušenosti, chtěl jsem vyvolat debatu paličů, kteří při přechodu na jádro se řídí teplotout.

Děkuji

VLK

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika