Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Je vidět, že tu hodnotí ten, kdo nezkusil. Zkusil jsem cukerný roztok kvasit lékařskými a turbo.
Výtěžnost na 20 L kvasu o víc než litr kořalky rozdíl. Doba kvašení skutečně jak píšou. Obojí kvasilo ve stejných podmínkách. Turbo dvěma kanystry 25l ve kterých kvasilo 20, vytopily špajzku na 24°. Teplota kanystrů první 2 dny i překročila 30.! Bohužel, kvasnice se nepovede uchovat. Po rozkvaseni jsem odebral do skleničky a uložil do lednice. Po týdnu do vlažného cukerného roztoku a neudělaly nic. Sediment z kanystrů se taky znovu nerozjede. Kanystry jsem zakládal oba z jednoho pytlíku, tedy takřka poloviční dávkou. Hodlám tedy zkusit příště spíš jen v misce nechat rozjet kávovou lžičku a to po pár hodinách použít na založení kanystrů