Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím

podobný "problém". Kvas je založený niekedy v priebehu septembra 2018. Mal som ho v kotolni kde bola teplota na začiatku asi cca 17C a postupne ako sa vonku ochladzovalo klesla na 15C. Potom som spustil kotol, lebo už bolo treba kúriť a teplota v kotolni je cca 19C.

Kvas som pred spustením kotla presunul do dielne kde je cca 11C. Nedalo mi to a tenkou paličkou som prepichol deku a odobral vzorku a zmeral refraktometrom - nameral som asi 15brix - to bolo 01.12.2018... Viem že sa má niečo odpočítať ale toto je veľa. Keď som pálil hrušky tak som nameral 6...

Jedná sa o tie klasické slivky, u nás ich volajú bystričky. Takže predpokladám že počkať. A presunúť kvas do kotolne kde je cca 19C alebo nechať v dielni kde je 11C?

A potom mám ešte ďalší kvas prevažne z durancii cca 90percent a 10 domácej. Durancie som zberal asi mesiac po takže v priebehu 10teho mesiaca už bol kvas založený. taktiež čakať až do toho februára 2019?

ďakujem

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika