Honzo, no když Vám to tak funguje, tak nic moc proti. I p. Vysloužil psal, že je možné, že balení může obsahovat i nějakou výživu.
A já psal m.j.
...Ale to je celkem nepodstatné, důležité je poznat a vidět to rozmnožení v množicím médiu a nádobce.
Ale nicméně i na stránkách té pálenice píši: Doporučujeme do vlažné vody (pokud možno nechlorované) přidat hrst cukru, aby kvásek lépe vscházel.
*
I když jsem člověk v jádru líný a pohodlný, tak si myslím, že když už investuji do něčeho čas, peníze i práci, tak by se to mělo dělat pořádně.
(Na druhou stranu musím přiznat, že se mi ta preciznost v tom směru i několikrát nevyplatila. Nastalo tak bouřlivé kvašení, že přetékaly sudy naplněné jen z 1/3 i když byly v chladném sklepě. Anebo jak se mi v 300l kádi zbláznilo 50l živného roztoku tak, že z 20° na 5°Bx to spadlo za asi dvě hodiny. Kdybych to nepřetržitě nemíchal a nerozrušoval pěnu všechno by to vypěnilo. "Obyčejné pekařské droždí"...)
Rafael.