Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Rád bych se podělil o novou zkušenost. Pálenka z datlové pasty.

Celkem 50 Kg datlové pasty a 80 l vody vytvořilo cca 130 l kvas, přidána byla ještě kyselina jablečná pro správné PH.

Kvas byl ve 220 l sudu a i tak bylo do 24 hodin hrnečku vař a musel se kvas přelít do 360 l sudu a s vytvořenou pěnou ze začátku míchat aby nepřetekla.

Během 50-60 hodin byl kvas hotový. Z cukernatosti 24% to slezlo na krásný 2% (bohužel jsem při své blbosti nezměřil obsah alkoholu vínoměrem.

Po vypálení vzniklo 26 l 52% pálenky která má nádech do pálenky z vína. Zatím je stará jen měsíc a jsem zvědav jak dozraje po půl roce.

Vzhledem k cukernotosti datlové pasty a nevím co způsobilo tak bouřlivou reakci kvašení, zvažuji přidání pasty třeba do nějákého kvasu, dovolím si říci jablečného, který určitě chutově nepokazí, ale nevím zda vylepší.

Je datlová pasta sladidlo? Dá se to brát jako doslazování kvasu? Což je nelegální? Nemám na to názor a nevím co si o tom myslet. Pokud ano tak datlový kvas bych nesměl ani založit. Na druhou stranu, je to prostě sladké ovoce.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika