Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

rôzne turbo kvasinky a pektolytické enzýmy považujem za predražený biznis...

Ak existuje zdroj za rozumnejšiu cenu, sem s ním. K jablkám, ktoré robím, sa nejaký ztekucovač - pektolytický enzým hodí. Živná soľ je tuším klasická chemikália dostupná vo veľkom množstve.

Kvas prykrývam igelitom a zakrývam vekom. Či ešte pracujú kvasinky, zisťujem len uzavretím sponou a sledovaním nafukovania veka. Dá sa aj nakuknúť, ale opatrne, aby sa vrstva CO2 "nezvírila". Občas skontrolujem zapaľovačom nad hladinou. Keď nejde zapáliť, je tam dosť CO2. Takto nemám žiadnu pleseň na povrchu.

Dosýpanie je problém, nepoznám teóriu ako sa kvasinky hýbu v kvase. Ak je napr. spodná polovička za zenitom kvasenia a doplní sa nad ňu hrubá vrstva čerstvého bez rozmiešania, uškodí to kvalite? Pri jablkách to tak robím a nezbadal som iný efekt, len že sa na druhý deň rozbehlo kvasenie. Občas takto dopĺňaný kvas pomiešam stavebným miešadlom.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika