Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ještě doplním takto:

- refraktometrem (ani hustoměrem) nelze přesně změřit rozjetý kvas, tedy roztok cukru a alkoholu, a určit přesně obsah zbylého cukru nebo obsah alkoholu. Hustoměr ukazuje hodnotu cukru nižší než skutečnou, protože alkohol má menší hustotu než voda a refraktometr ukazuje naopak větší hodnotu, etanol má větší index lomu. U refraktometru je ale možnost jak odhadnout obsah cukru když známe hodnotu cukru před kvašením (předpokládejme změřenou refraktometrem přesně). Existují na to tabulky od německých amatérských pivovarníků, nebo i různé aplikace např. zde.

Nicméně hodnota, která nás pro rozhodnutí o ukončení kvašení zajímá "Tatsächlicher Restextrakt" tj. skutečný zbytkový cukr, pořád obsahuje i diskutované nezkvasitelné cukry, kde jejich množství neznáme a nezjistíme.

Je tedy prakticky nutné řídit se podle zkušenosti (jak již bylo řečeno v několika příspěvcích výše), případně celkem jednoduše tím, že bublátko přestalo bublat aniž se nějak změnily teplotní podmínky v místnosti kde se kvas nachází a kvašení mělo normální průběh.

PaJa

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika