Ahoj, mám skoro stejný aparát - 50 litrů. V žádném případě se nejedná o automatocký přístroj :-) Bez dobrých znalostí a principů destilace se Ti dobrý výrobek udělat nepovede. I přes docela bohaté zkušenosti se mi na tomto aparátu nepodařilo vytvořit z "čistě" ovocného kvasu dobrou páleku JEDNOU destilací s využitím refluxu. V 50ti litrech ovocného kvasech zkrátka není dostatek alkoholu, aby ti reflux dobře fungoval. Na 1D lze docela dobře vypalovat vysokoprocentní řidší kvasy např., víno, ovocný mošt, žitnou, pálenku z píva atd. Já po mnoha neuspěších využívám kolonu po staru na 2D někdy i 3D a reflufem si jen pomáhám při přechodu JÁDRO-DOKAP, získám tak vetší výtěžnost, ale kvalita stejně není tak dobrá jako když ukončm destilaci včas kolem 50 proc. alkoholovosti na jímaném destilátu. Toť moje zkušenosti. Pokud chceš mít dobrou pálenku z vlastního ovoce, raději ho nasbírej, nech zkvasit a odvez do nějaké ověřené palírny v okolí, protože destilaterství musí být fakt koníček a musíš o tom hodně vědět a mít své odzkoušené. Nalít kvas do nádoby, zahřát a myslet si že se automaticky vyrobí pálenka, tak to ani náhodou nefunguje. Hodně zdaru