Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím, za zhruba 20 let, co dělám meruňkovici, se mi nestalo, aby byl výnos zhruba 16 litrů 52% pálenky na 100 litrů kvasu. Ani v pálenici nevěřili vlastním očím a podezírají mě z velké dávky přidaného cukru v kvasu. Dovede někdo spočítat cukernatost meruněk, když jsem přidal zhruba 3.5kg cukru na 100l kvasu?

Letos jsem nepoužil žádné kvasinky ani enzymy. Kvašení probíhalo 4 týdny ve sklepě při 20°C ve 180 litrových bečkách s kvasnou zátkou. Meruněk bylo méně jak jiné roky, zato o něco větší (větší podíl dužniny k pecce). Odrůda VP + menší část Maďarská.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika