Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Už se moc tabulkovými hodnotami co má jak dlouho kvasit neřídím. Dvě stejné bečky "skoro" stejných třešní (jen o pár dní později sbíraných) kvasily rapidně rozdílně.

Zatímco první bečka dokvasila po 2,5 týdnech, druhá uvolňovala přes kvasnou zátku CO2 i po 5,5 týdnech. Brix bylo také 5,5 (což odpovídá průměru zbytkových nezkvasitelných cukrů) takže ono už to nemělo moc kam jít. Kvasy mám v sudech se sponou (vodotěsné) a kvasnou zátkou. Do kvasu, který už 3 týdny nekvasil jsem nechtěl lozit a modlil se, že nebude plesnivý, nebyl. 

V pálenici mi řekli, že ta druhá ještě pracuje, že jsem ještě jezdit nemusel. Nicméně více alkoholu už by se stejně nenadělalo. Problém ale byl, že to hodně bublalo ve vařáku.

Za mě je 4kg cukru na 100l kvasu brutálně hodně. Já nedávám nic, a po této mé dobré zkušenosti ani dávat nebudu.

Dávat rady zda máte nebo nemáte jet do pálenioce je těžké. Bez kvasné zátky a refraktometru se blbě radí. Samozřejmě pokud kvasí ještě bych nejezdil. Nemělo by být nic divného čekat ani 6 týdnů. Já příště budu čekat vskutku do poslední CO2 bublinky a než začne kvasna zátka nasávat vodu zpět.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika