Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tyto situace mně napadaly když jsem četl knihu od Malleové str. 56. Píše se tam že trubka má být co nejširší, nejnižší, nejkratší a má od kotle k chladiči klesat, aby byly pro páru co nejnižší tlakové ztráty a nedocházelo k opakované nekontrolované destilaci. Výsledkem má být lepší kvalita. Tlakové ztráty musí řešit každý topenář. Fyzika je jenom jedna. Srovnejte zde provozované palírny s provedením palíren ve Skotsku, ty proslulé labutí krky. Ty asi v podstatě splňují požadavky Malleové. Čím užší a tenčí trubka, tím pomalejší odbyt páry, pára stačí předávat teplo trubce, kondenzuje a to furt kolem dokola nikdo neví kolikrát. Při pomalém topení, které se všeobecně doporučuje se množství páry snižuje a tím tuplem se zvýší poměr vrácené páry. Zateplením trubky se tomu snad mírně pomůže, ale je to jako zavedení turba na motoru místo zvětšení objemu válců.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika