Nestrašte!
Při zakládání kvasu žádný ocet a ani octové kvašení nastat nemůže!!!
(Když tam není líh - octové kvasinky tam nemůžou žít).
A taky tvrzení, že při kvašení při venkovní teplotě, nad 18°C, mu to vypění je poněkud zcestné.
*
A psal sawe, že to pak zavře.
A jak píše: Ještě přemýšlám jestli to nemam promíchat Míchadlem do vrtačky.
Čím větší kaši z toho udělá - tím rychleji a bouřlivěji to bude kvasit. Se všemi pro to negativními důsledky. Včetně toho vypěnění.
Podle mě je nejlepší udělat na dně sudu vodnatý, tekutý zákvas jako zdroj CO2 a pak už nic nedrtit a jen přisypávat další plody. Nějaké promíchání na škodu taky nebude. Vznikající CO2 těžší než vzduch zabrání oxidaci, plísním a nákazám. Sud vzduchotěsně s bublátkem zavřít až po přejití bouřlivého a pěnivého kvašení.
Čímž nemyslím to, aby ho zpočátku nechal úplně otevřený. Je třeba aby byl vždy něčím přikrytý.