To, že jste musel ukončit destilaci při 62% vytékajícího lihu určitě není normální, v tom s panem Rafaelem jednoznačně nesouhlasím, a ačkoliv jste to nenapsal, jsem přesvědčen o tom, že i ten nepatrný výtěžek destilátu oproti očekávání, je nekvalitní, tedy prakticky nepitelný. Takže, kde by mohla být chyba? Jste si absolutně jist, že jste při 1D kvas ve varné nádobě nepřipálil? Stačí docela malé uchycení kvasu na dně nádoby a je zle. I malé připálení kvasu při lze čichem v lutru rozpoznat, udělal jste to? Rozhodně byste měl vizuálně zkontrolovat vařák, vydrhnout kartáčem a důkladně propláchnout přechodník a chladič. Samozřejmě nepředpokládám, že byste použil nějaká nevhodná gumová těsnění, která nejsou potravinářská, už jsem se s tím taky u několika "umělců" setkal. Takový produkt je jen na vylití, nehodí se vůbec na nic. slosar-petr@seznam.cz